Grad

U SKLOPU AGLOMERACIJE Štikovica dobila sustav odvodnje i bolju vodoopskrbu

U SKLOPU AGLOMERACIJE Štikovica dobila sustav odvodnje i bolju vodoopskrbu

Vodovod Dubrovnik završio je projekt izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje u Štikovici. Ova, 9,6 milijuna kuna vrijedna investicija dio je projekta Mokošica-Štikovica-Mali Zaton-Orašac u sklopu Aglomeracije Dubrovnik, a njenim dovršetkom Štikovica je dobila značajno bolje uvjete vodoopskrbe te sustav odvodnje otpadnih voda.

-Izgradili smo gotovo 3 kilometra mreže odvodnje te kilometar vodoopskrbe. Najvažnije je što smo dugoročno riješili probleme s vodoopskrbom koji su mučili stanovnike Štikovice desetljećima. Više neće biti problema s pritiskom u cijevima, ali ni problema sa zagađenjem mora jer je cijelo naselje pokriveno mrežom fekalne odvodnje – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić te napomenuo da je izgradnja sustava vodoopskrbe sufinancirana putem Kohezijskog fonda EU bespovratnim sredstvima u visini od 70 posto ukupnog troška tog dijela investicije.

Kako bi se ova investicija uspješno realizirala bilo je neophodno zatvarati promet kroz naselje te se stoga Matušić zahvalio izvođačima na brzo obavljenom poslu, ali i stanovnicima na strpljenju prilikom izvođenja ovih radova.

-Ova investicija je završena, ali nastavljaju se radovi na drugim dijelovima ovog projekta, od Mokošice do Orašca. Radovi za sada idu predviđenom dinamikom i nadamo se da će biti gotovi u roku – rekao je Matušić te naglasio kako je najbitnije da sva ta naselja dobiju dugoročno rješenje problema vodoopskrbe i odvodnje.

U sklopu ovih radova na području Štikovice izvedeni su i kućni priključci, izgrađena hidrantska mreža te uređena te asfaltirana postojeća prometnica kroz naselje.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist