Zanimljivosti

U subotu Ommbiciklijada u Rijeci dubrovačkoj

U subotu Ommbiciklijada u Rijeci dubrovačkoj

Udruga Čovjek na Zemlji i HPD Sniježnica pozivaju u subotu, 13. srpnja, na zajednički biciklistički đir oko Rijeke dubrovačke, s izvora Omble do izvora Šumeta, pa dalje trasom Onofrijeva vodovoda kojim je još 1442. godine u Grad dovedena tekuća pitka voda.

– Kao posljednje događanje povodom proslave Mjeseca hrvatskih rijeka na Ombli, u subotu 13. srpnja organiziramo Biciklijadu oko Rijeke Dubrovačke. Đir je, osim početnog uspona, zahtjevan samo na pojednim dionicama starog vodovoda, zbog malo grbave podloge i adrenalina koji se može pojaviti pri pogledu na provaliju iznad koje bicikliramo, ali definitivno je to jedna od najatraktivnijih brdskih biciklističkih staza u regiji! Friško prokrčena trasa Starog vodovoda samo čeka da je se ispedala – ističu organizatori.

Za one koji dolaze autima bit će osiguran parking ispod crkve Sv.Duha u Komolcu. Okupljanje je predviđeno za 18 sati na izvoru Omble gdje je u suradnji sa Vodovodom Dubrovnik organiziran kratak obilazak izvorišta. Tom prigodom moći će se saznati zanimljive informacije o Ombli, novom i starom dubrovačkom vodovodu, speleološkom sustavu Izvor Omble-Vilina Špilja, te potrebi zaštite okoliša na cijelom području sliva rijeke Omble.

Biciklijada trasom Starog dubrovačkog vodovoda organizira se u okviru kampanje „Mjesec hrvatskih rijeka“ koju WWF (www.panda.org) provodi s partnerskim organizacijama na sedam riječnih čuda Hrvatske (Mura, Drava, Dunav, Sava, Zrmanja, Neretva i Ombla).

Kampanja se provodi u okviru WWF-ovog projekta „Zaštita europske linije života“ povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a sudjelovanje na svim događanjima je besplatno.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist