Zanimljivosti

FOTO Prelijepa ‘Ilona’ na vezu kod Dakse

FOTO Prelijepa 'Ilona' na vezu kod Dakse

Jutros je u dubrovački akvatorij doplovila prava ljepotica – 73,7 metra duga superjahta imena ‘Ilona’ u vlasništvu 82-godišnjeg izraelsko-australskog multimilijardera i filantropa Franka Lowyja.

Jahta koja plovi pod australskom zastavom nosi ime po vlasnikovoj majci, izgrađena je 2004. godine, a 2006. i 2012. godine prerađena u brodogradilištu Amels u nizozemskom gradu Vlissingenu. Njen vanjski i unutarnji izgled proizvod su poznatog dizajnerskog trojca Redman-Whitely-Dixon.
 
Jahta je nosivosti 282 tone, a motorima Caterpillar 3516B DITA s 2.635 konjskih snaga postiže maksimalnu brzinu od 11,2 čvora. Uz ostalo, sadrži i veliki pomični bazen, kino dvoranu, sobu za masažu i helidrom koji se spušta u potpalublje. Može primiti 16 gostiju u šest kabina, uz 28 članova posade.
 
Vlasnik jahte Frank Lowy 2010. godine bio je proglašen najbogatijim Australcem, a u 2013. godini zauzeo je drugo mjesto sa šest milijardi i 300 milijuna američkih dolara vrijednosti imovine.
 
Lowy, inače veliki zaljubljenik u nogomet (predsjednik Australskog nogometnog saveza), ali i poznati filantrop čiji je otac stradao u Auschwitzu, obogatio se kao suvlasnik tvrtke Westfield, osnovane davne 1953. godine, a koja upravlja s preko stotinu shopping centara u Australiji, Novom Zelandu, Velikoj Britaniji, SAD-u i Brazilu. Tvrtku sad vode njegovi sinovi Steven i Peter.
 
‘Ilona’ se nešto iza 15.30 sati uputila prema luci Kotor.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist