PolitikaUrednički izbor

‘U OČAJNOM JE STANJU’ Franković: ‘Park Pile ići će sve do mora, neće više biti kajaka’

c park pile igraliste21

Građani će uskoro imati nadstandardnu uslugu javnog gradskog prijevoza, istaknuo je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Mato Franković na pitanje vijećnika Ivana Jelčića o uvođenju besplatnih autobusa.

-Besplatne autobuse imat ćemo uskoro, a potrebno je prvo konsolidirati Libertas. Kad Prometni fakultet završi elaborat, dobit ćemo novi vozni red jer je postojeći star preko 30 godina. Linije su uvijek ostajale iste. Željeli smo to poboljšati. Sedmica ne mora ići onom rutom kojoj je oduvijek išla. Želimo vidjeti kako će građani dobiti veću korist. Tu ćemo ostvariti i uštede. Ići ćemo s besplatnim autobusima za građane, a nakon toga mogli bismo ići šire – istaknuo je Franković.

Vijećnik Jelčić upitao je i kakvi su planovi za park u Pilama koji je u nezavidnom stanju, a odnedavno je Grad donio odluku i da će ga po noći zatvarati. Podsjetimo, upravo je DuList prvi pisao o ovom parku i njegovom neiskorištenom potencijalu, ali i neadekvatnim uvjetima u kojima se nalazi.

-Mnogi su negodovali zbog zatvaranja parka, predsjednik kotara čak je govorio da će napraviti javni bunt i razvaliti ključanicu. To se svugdje po svijetu radi. Park je u očajnom stanju, naručili smo novi projekt i park u Pilama će biti potpuno drukčiji. Ozelenit ćemo ga, napraviti šetnice, postat će atraktivno mjesto. Ići ćemo skroz do mora, neće više kajaci moći biti u portu. Bit će u njemu dječje igračke, ali one neće biti prioritet – istaknuo je Franković.

Pročitajte još

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU ĆE VOLONTIRATI Neću primati plaću, tako sam odabrala!

Dulist