Politika

‘UŠAO JE U KRONIKE GRADA’ Od koncerta Toma Jonesa uprihodovalo se 200 tisuća kuna

'UŠAO JE U KRONIKE GRADA' Od koncerta Toma Jonesa uprihodovalo se 200 tisuća kuna

Vijećnik HNS-a Miho Obradović nije propustio priliku postaviti gradonačelniku pitanja vezano za koncert Tom Jonesa koji je ovog ljeta održan ispred Katedrale. Naime, HNS-ovci ističu da su više puta pokušali dobiti odgovore o prihodima od karata ovog koncerta, ali zanimalo ih je i tko je donio odluku o održavanju koncerta koji je građane, kako je istaknuo Obradović, koštao dva milijuna kuna? Obradović je istaknuo kako je zatražio račune od Grada, ali ih je dobio samo od Dubrovačkih ljetnih igara.

-Kada se bude raspravljalo o kronikama grada, sigurno će u njima biti koncert i Tom Jonesa. To je bio spektakularan koncert. Čak je i bivši gradonačelnik Vlahušić bio na njemu. A, tko ga je platio? Nakon što grad usvoji proračun Ljetnih igara oni u skaldu s njime dovode izvođače. Tom Jones je kao izvođač ‘koštao’ milijun kuna. Prihod od ulaznica malo je veći od 200 tisuća kuna. Ali, kada bi se prihodom mjerila kultura, nikada ne bi bilo Ljetnih igara. Ove godine uprihodovali su 1,7 milijuna kuna, a rashodi su im bili 17 milijuna kuna. Nikad se kultura nije mogla, ni smjela na ovaj način mjeriti. Ona je puno više od toga. Nije sve u tezoru. Nije lako dovesti tako veliku zvijezdu u Grad. Jones nas je do sada odbio tri puta, a Andrea Bocceli čak sedam, a uskoro će i on pjevati na Stradunu – odgovorio je gradonačelnik.

Vijećnika Miha Obradovića zanimalo je i što će biti s nekadašnjim radnicima u Luci s kojima je 19. rujna 2017. bio na sastanku te im obećao pomoći jer su ovršeni za 10 tisuća kuna svaki.

-Tada ste im obećali pomoći, prošle su dvije godine. Što je s time? – upitao je Obradović, a Franković je istaknuo kako im je Gard već pomogao, ali da će vidjeti što se još može u okviru zakona učiniti.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Ukinimo vinjete za Pile, a svim građanima omogućimo besplatan promet oko Grada

Dulist

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist