Koronavirus u Hrvatskoj

U hotel Sumratin i Studentski dom smještat će se zaraženi s lakšim simptomima

studentski dom002

Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite DNŽ istaknuto je kako je zasad hotel Sumratin pripremljen za prihvat novih pozitivnih osoba na koronavirus, a koji imaju lakše simptome. U perspektivi je također i Studentski dom.
-Mi smo u pripremi zbog mogućeg proširenja zaraze. Još uvijek nije dosegnula svoju kulminaciju. Razmišljali smo kamo smjestiti veći broj zaraženih, a da ne opterećujemo OB Dubrovniku. Dobili smo ponudu od vlasnika hotela Sumratin, ispitali smo mogućnost smještaja i potvrdilo se da je to moguće. To ćemo i iskoristiti – rekao je župan Nikola Dobroslavić.
-Druga ideja došla je iz Studentskog centra, odnosno Grada Dubrovnika da se Studentski dom koji je pri kraju izgradnje također stavi u ovu svrhu. Moguće je da će i to biti iskorišteno, ukoliko bude potrebe – ističe Dobroslavić.
Gradonačelnik Mato Franković rekao je da Studentski dom ima najbolji i najkvalitetniji standard nakon OB Dubrovnik. Nalazi se u fazi gotove završenosti. ‘Preostalo je još 15 dana da ga završimo’, naglasio je.
-U suradnji s OB Dubrovnik, obišao se Studentski dom. Marko Potrebica i Orlanda Tokić zaduženi su za dovođenje cijelog posla do kraja, što prije. Imamo veliki broj prijava naših sugrađana o velikim aktivnostima na gradilištu. Pojačava se još veći broj građevinskih tvrtki koje izvode radove da bi se to završilo čim prije. Uvest ćemo noćne smjene, još uvijek razmatramo tu mogućnost. Moramo se spojiti na vodovod i kanalizaciju. Radimo na tome užurbano – rekao je Franković. Podsjetimo, u Dubrovniku je u subotu potvrđeno 12 novih slučajeva koronavirusa što znači da ih u ovom trenutku imamo ukupno 14.

Također, samo sat vremena nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio da je potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, stožer je izdao izvanredno priopćenje u kojem je naveo da se broj povećao za dodatnih 11 slučajeva te je ukupan broj registriranih osoba s virusom Covid-19 u Hrvatskoj skočio na 168.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist