Koronavirus u Hrvatskoj

STOŽER RAZMIŠLJA O STROŽIM MJERAMA Ako se nastave kršenja samoizolacije povećavat će se broj oboljelih

stozer rh korona

– Odolijevalo se zbog dobrih mjera, ali ako će biti kršenja samoizolacije povećavat će se broj oboljelih, rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr Fran Mihaljević’ Alemka Markotić. Naime, danas je čak 18 ljudi pod samoizolacijom ušlo u ljekarne. Mjere će se postrožiti, naglašeno je danas na konferenciji.

– Ozbiljno razmišljamo o ukidanju javnog prijevoza i međugradskog prijevoza, i autobusa i vlakova. Taksije zasad ne bi dirali – rekao je pak ministar Davor Božinović, dodavši kako će se pogrebi i ispraćaji i dalje obavljati u krugu obitelji te kako se zatvaraju dječja igrališta i otvorena sportska igrališta.

– Poštujte naše odluke jer samo tako možemo polučiti uspjeh – rekao je Božinović i pohvalio sve koji se pridržavaju mjera te one koji pomažu starijima.
Kazao je kako će se, ako se mjere ne bude poštivale, uvoditi sve restriktivnije mjere, piše Index.

– Ukoliko se budemo pridržavali, moći ćemo zadržati sve više aktivnosti koje su nam svakodnevne. Naravno restrikcije radimo tamo gdje se ne radi o nužnim funkcijama za funkcioniranje društva. Ukoliko se ne primijenjuju odluke odnosno ukoliko je sve više kršenja, posljedica je jasna – sve više restrikcija.

Dodao je kako što se tiče granica, putničkog prometa praktički i nema, a o zaustavljanju teretnog prometa se ne razmišlja.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist