Koronavirus u Hrvatskoj

Stožer objavio sve detalje mjera koje vrijede od ponedjeljka

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio četiri odluke koje se primjenjuju na području cijele Republike Hrvatske. Na snagu je stupila odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, 15. veljače 2021. i primjenjuje se do 28. veljače 2021. Ovom Odlukom se ublažavaju neke protuepidemijske mjere. Naime, omogućava se svim ugostiteljima isporuka hrane, pića, napitaka i slastica za van, rad teretana i fitness centara uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, rad dječjih igraonica i radionica uz strogo pridržavanje protuepidemijskih mjera, rad škola za strane jezike uz strogo pridržavanje protuepidemijskih mjera te rad kasina, automat klubova i kladionica, uz ograničenje radnog vremena do 22 sata i zabranu pružanja ugostiteljskih usluga.

Druga odluka je ona o izmjeni Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima (stupa na snagu 13. veljače). Također, stupila je na snagu Odluka o izmjeni Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 (stupa na snagu 13. veljače) te Odluka o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske (stupa na snagu 13. veljače). Ovim Odlukama se produžuje primjena do 28. veljače 2021. godine.

Sve detalje provjerite ovdje.

Pročitajte još

Stožer civilne zaštite poziva turističke djelatnike i pomorce da se prijave za cijepljenje

Dulist

U Hrvatskoj 116 novih slučajeva, preminulo je 30 osoba

Dulist

U županiji jedan novooboljeli, obrađeno je 110 uzoraka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija