Grad

Sjednice Gradskog vijeća odsad na znakovnom jeziku za gluhe i nagluhe osobe

18 sjednica Gradskog vijeca 23012023 9

Sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika od utorka, 21. ožujka prevodit će se na hrvatski znakovni jezik za gluhe i nagluhe osobe.

Naime, u namjeri da se osobama s invaliditetom omogući aktivno uključivanje i ravnopravno sudjelovanje u društvu kroz praćenje rada lokalnog predstavničkog tijela, Grad Dubrovnik sklopio je ugovor s kvalificiranim tumačem i prevoditeljem znakovnog jezika Majom Belin, navode iz Grada Dubrovnika.

-Uvođenjem novog oblika komunikacije omogućit će se integracija osoba s invaliditetom kroz kvalitetno informiranje i sporazumijevanje s drugim članovima zajednice, u skladu s osnovnim načelima Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika 2021. – 2025. – ističu u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

Audio sadržaj sjednice bit će prilagođen gluhim i nagluhim osobama pomoću prevoditelja u kutu ekrana, a prijenos sjednice dostupan je uživo na komunikacijskim kanalima Grada Dubrovnika: internetskoj stranici www.dubrovnik.hr, službenom Youtube kanalu i Facebook stranici.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

INVAZIVNA VRSTA 1.500 pajasena uklonjeno na Boninovu

Dulist

U PETAK KOD GIMNAZIJSKE DVORANE Komemoracija 77. obljetnice komunističkog zločina nad Stjepanom Wollitzem

Dulist