Koronavirus u Hrvatskoj

Sindikat policijskih službenika od Ustavnog suda traži ocjenu suglasnosti oko Covid potvrda

Sindikat policijskih službenika je Ustavnom sudu RH podnio je prijedlog za ocjenu suglasnosti odluke Stožera civilne zaštite RH s ustavom.

-Iako nismo reprezentativan sindikat u državnoj službi i djelujemo isključivo u Ministarstvu unutarnjih poslova smatramo se sindikatom koji štiti i brani prava i interese zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova na sve moguće zakonom dopuštene načine u cilju borbe protiv diskriminacije i zaštite svih ustavnih vrednota Hrvatske države. Na to nas obvezuje i naš temeljni akt, Statut Sindikata policijskih službenika. Stoga, kako smo i obećali, budući da 16. 11. 2021. godine stupa na snagu Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, klase: 810-06/20-01/7, urbroja: 511-01-300-21-452 od 12. 11. 2021 godine, putem odvjetnika Ivana Gržića iz odvjetničkog društva TUS & GRŽIĆ podnijeli smo 15. 11. 2021. godine prijedlog za pokretanje postupka ocjene suglasnosti navedene Odluke s Ustavom Republike Hrvatske – ističu u priopćenju.

Pročitajte još

U Hrvatskoj 5.502 nova slučaja, umrlo je i dvogodišnje dijete s teškim komorbiditetima

Dulist

Liječnica HZJZ-a objasnila po čemu se omikron razlikuje od svih dosadašnjih sojeva

Dulist

U županiji imamo 59 novozaraženih, 23 ih je iz Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija