Politika

Sanitatu povjerena opskrba povijesne jezgre, dostavljat će se i paketi lakši od 5 kg

Sanitatu povjerena opskrba povijesne jezgre, dostavljat će se i paketi lakši od 5 kg

Gradsko vijeće trebalo bi povjeriti Sanitatu opskrbu povijesne jezgre. Gradonačelnik je uvodno prihvatio prijedlog koji se tiče kilaže robe koja se dostavlja elektrovučnim vozilima, budući da je u prijedlogu odluke navedeno kako će se istima prevoziti samo teret teži od 5 kilograma. Time nisu bili zadovoljni ni sami stanovnici povijesne jezgre pa je gradonačelnik prihvatio primjedbu.
-Prihvatit ćemo da se težina navedena od 5 kg smanji, ali da se definira veličina objekta kojeg može prihvatiti društvo. Ne možemo prihvatiti kvarljivu robu koja se ne može prevoziti. Građani njima ne prevoze spenzu. Takvu vrstu usluge tražili su određeni gospodarski subjekti, ali to nije po normativima. Možda bude u budućnosti kad se nabave nova vozila sa sustavima hlađenja – rekao je gradonačelnik.
Vijećnica Srđ je Grad Petra Marčinko rekla je kako će građani bii sretni jer se smanjila težina ispod 5 kilograma, no osvrnula se na činjenicu kako utovar i istovar mora obaviti korisnik usluge te da pri tome treba misliti na starije stanovništvo.
Gradonačelnik je rekao kako prioritet trebaju imati stanovnici povijesne jezgre, kojima treba olakšati život uz pravila i regule.
-Sve benefite trebaju imati naši sugrađani koji žive u povijesnoj jezgri – rekao je.
Rekao je i kako se trebaju planirati narudžbe te da će gospodarski subjekti imati slotove za dostave kako se ne bi dogodila situacija od četvrtka kada je Stradun bio prepun dostavnih vozila. Osvrnuo se i na cjenik
-Cjenik meni dostavlja Sanitat i ja ga ovjeravam. Naši sugrađani će imati poseban cjenik i određeni broj dostava besplatno – dodao je gradonačelnik. Napomenuo je kako će se nabavljati još vozila jer će ovo jedno biti dostatno za naše sugrađane, ali ne i za gospodarske subjekte.
-Možemo ublažiti dolazak vozila. Najveći problem što se tiče tonaže jest vozilo Čistoće – rekao je dalje.
Još je jednom rekao kako će se izmijeniti težina paketa.
-Kroz odluku o komunalnom redu dozvolit ćemo stanovnicima povijesne jezgre besplatni transport određene vrste robe u povijesnu jezgru, od frižidera, madraca, namještaja… Bez naknade – objasnio je.

Nakon ponovljenog pitanja vijećnice Bonačić Obradović e rasprave Mara Kristića o tome kako korisnik mora utovariti i istovariti svoj paket, gradonačelnik je rekao kako se te stavke brišu te da ostaje samo točka koja se tiče kako isporučitelj ne odgovara za oštećenja i štetu.

Odluka je jednoglasno usvojena.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist