Politika

Četiri stana za mlade u Mokošici Grad namijenio za liječnike i Dom Maslinu

Četiri stana za mlade u Mokošici Grad namijenio za liječnike i Dom Maslinu

Gradonačelnik Mato Franković predložio je gradskim vijećnicima da se četiri od 43 stana namijenjena za mlade obitelji i mlade u Mokošici namijene za zdravstvene djelatnike te domu za nezbrinutu djecu.
-Siguran sam da će pojedini prozivati razlog zašto idemo u izmjenu. Za četiri jednosobna stana nitko nije iskazao interes. U razgovoru s ravnateljima zdravstvenih ustanova, palo mi je na pamet da umjesto da idemo na raspisivanje natječaja, da ih dodijelimo po potrebi naših ustanova – rekao je te istaknuo kako bi se jedan stan dodijelio i domu za nezbrinutu djecu. U tu svrhu je već osiguran jedan stan u Gružu, a riječ je o štićenicima doma koji napune 18 godina.
Vijećnik Marko Potrebica pozdravio je odluku da mogućnost zbrinjavanja u stanovima dobiju zdravstveni djelatnici. napomenuo je kako je grad u ove zgrade uložio 48 milijuna kuna.
-Nisam sklon tome da u budućnosti radimo stanove koje će po povlaštenoj cijeni kupiti medicinsko osoblje  nakon 10 ili više godina. Sklon sam modelu da mi dodijelimo stan te taj doktor nakon svog radnog vijeka taj stan dobije, a ne da ga otkupi, pođe na neku kliniku i stan proda – mišljenja je Potrebica. ‘Ni doktora, ni stana’ – objasnio je.
Gradonačelnik je rekao kako se sukladno ovoj odluci neće stan dodijeliti liječniku već ustanovi, a ona sukladno potrebi liječniku koji je tu, a oni mogu mijenjati korisnike.
-U ovoj priči mi pokazujemo svoju proaktivnost – rekao je Franković.

Vijećnica Anita Bonačić Obradović rekla je kako ne bi voljela da se stavi po strane tema zbrinjavanja mladih. Podržava stan za Dom Maslina za djecu s napunjenih 18 godina, koji drugu opciju nemaju. Liječnici se mogu snaći, a ova djeca nemaju gdje.

-Liječnika u Hrvatskoj brojčano ima dovoljno. U Zagrebu je 7 tisuća liječnika na 9 tisuća ležećih pacijenata – iznijela je zanimljive podatke.

Potrebica je naglasio kako se temeljem dogovora s ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik gostujući profesori koji dolaze nekoliko dana na ispomoć, po simboličkim uvjetima smještaju u Studentski dom. Naglasio je kako netko može reći da preferira doktore, ali je naglasio kako je zdravstvo javni interes.

Maro Kristić rekao je kako se treba biti dosljedan u modelu koji se zacrtao. Zatražio je tematsku sjednicu o stambenom zbrinjavanju.

 

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist