Politika

[IZRAVNI PRIJENOS] S DuListom pratite novu sjednicu Gradskog vijeća

gradsko vijece ivica roko kresimir markovic

Gradski vijećnici sastaju se od 9 sati na 20. sjednici Gradskog vijeća. Na dnevnom redu je 30 točaka, a nakon vijećničkih pitanja gradonačelnik Mato Franković podnijet će izvješće o svom radu za drugi dio 2022. godine. Vijećnici bi danas trebali dati suglasnost Sanitatu za kreditno zaduženje od gotovo 2 milijuna eura za rekonstrukciju place u Gružu, ali i povjeriti ovoj tvrtki opskrbu povijesne jezgre.
Zanimljivo je i kako će Grad Dubrovnik s općinama Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje, Ston, Janjina i Orebić zajednički obavljati komunalni linijski prijevoz putnika. Sve na temelju Odluke o kriterijima za dodjelu pomoći na ime poticaja za dobrovoljno funkcionalno, odnosno stvarno spajanje jedinica lokalnih samouprava.
Pravo na sufinanciranje dobrovoljnog funkcionalnog spajanja, naime, ostvaruju jedinice lokalne samouprave koje zajednički organiziraju obavljanje poslova iz samoupravnog djelokruga putem trgovačkog društva ili zajedničke ustanove. Jedinice lokalne samouprave koje sklope i provode sporazum ostvaruju pravo na sufinanciranje troška kojeg izdvajaju za zajedničko trgovačko društvo ili ustanovu. Poticaji se ostvaruju na razdoblje od pet godina. Grad će to isto napraviti i za pružanje knjižnične djelatnosti s općinama Konavle i Trpanj.
Sjednicu od 9 sati možete pratiti i na portalu DuLista.

Pročitajte još

HDZ ZADOVOLJAN Pezo, Franković i Dobroslavić zahvalili su se biračima nakon izbora za Europski parlament

Dulist

VIJEĆNIK SE PITA: ‘Koju bi ocjenu sebi dao Franković da nije imao prihode Lex Vlahušića?’

Dulist

Izradu novog GUP-a ipak nećemo dočekati u ovom Frankovićevom mandatu

Dulist