Aktualno

SANITAT O PONIŠTENJU ODLUKE ZA PLACU ‘Nadoknadit ćemo tvrtki Alfaplan građenje troškove žalbenog postupka’

Sanitat Dubrovnik d.o.o. postupiti će po točkama 1. i 2. Rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave od 19. srpnja 2022. godine za predmet nabave Radovi na rekonstrukciji tržnice Gruž u Dubrovniku te će žalitelju Alfaplan građenje d.o.o. nadoknaditi troškove žalbenog postupka u iznosu 45.781,25 HRK u roku od 8 dana od dana objave Rješenja na internetskim stranicama Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave – odgovorili su na DuListov upit iz Sanitata Dubrovnik, a nakon što smo protekle srijede donijeli da je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila odluku o odabiru najboljeg ponuditelja po žalbi tvrtke Alfaplan građenje.

-Rješenjem je navedeno da navedeno državno tijelo nije utvrdilo postojanje osobito bitnih povreda (prema članku 404. stavak 2.) te da se temeljem članka 425. stavak 1. točka 4. Zakona o javnoj nabavi 2016 predmet vraća naručitelju na daljnje postupanje – naglasili su dalje iz Sanitata.

Podsjetimo, tvrtka Sanitat nakon otvorenog postupka javne nabave posao je dodijelila zajednici ponuditelja Magnum Supra i Elektrocentar Petek, na što se žalio Mato Butijer, direktor tvrtke Alfaplan građenje.

Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave u svom je očitovanju obrazložila kako se: ‘Poništava se odluka o odabiru Broj: 01-63/30-21 od 2. lipnja 2022., u otvorenom postupku javne nabave, broj objave: 2022/S 0F5-0002719, predmet nabave: radovi na rekonstrukciji tržnice Gruž u Dubrovniku, naručitelja Sanitat Dubrovnik d.o.o., Dubrovnik.’

Uz to Državna komisija naložila je naručitelju Sanitat Dubrovnik da u roku od 8 dana od dana javne objave rješenja naknadi žalitelju, Alfaplan građenje troškove žalbenog postupka u iznosu od 45.781,25 kuna.

Pročitajte još

Provjerite tko je sve sljedećeg tjedna bez struje

Dulist

MARKO RAŠICA ‘Istražio sam tri stoljeća dubrovačkih bratovština. Iznenadilo me da pravne razlike i nema!’

Leona Rašica

PLASTIKA, STAKLO, GUME… Ronioci čistili podmorje u uvalama Luka i Bistrina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija