Aktualno

Vlada predložila imenovanje Viktora Šobera za novog direktora Zračne luke Dubrovnik

Vlada RH donijela je na sjednici ovog četvrtka Zaključak kojim se Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. predlaže imenovanje Viktora Šobera za člana Uprave – direktora toga društva temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju. Viktor Šober je, inače savjetnik za telekomunikacije i informacijsko društvo u Stalnom predstavništvu RH pri EU, a bio je jedan od prijavljenih na natječaj za čelnu osobu Zračne luke na koji se čekalo dugo vremena. Na natječaj su se još prijavili Mato Klaić, Lukša Lukšić, Roko Tolić, Josip Paljetak te jedan javnosti nepoznati kandidat. Kako je DuList pisao sredinom lipnja, iako je u roku pristiglo šest pri­java, u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture 13. lipnja obavljeni su razgovori s tek četiri kandidata za direktora Zračne luke Dubrovnik. Iz daljnjeg kruga natjecanja su bili diskvalifici­rani bivši direktor Zračne luke Dubrov­nik i današnji direktor sektora trgovine Roko Tolić te Josip Paljetak, inače koordinator za odnose s poslovima korisnika u Zračnoj luci Dubrovnik. U Zagrebu su na razgovoru bili Mato Klaić, Viktor Šober, Lukša Lukšić te šesti kandidat koji je javnosti ostao nepoznat.

Inače, ovo je, treći natječaj za glavnog direktora od 2017. godine. Prvi je raspisan još u lip­nju 2017. godine, netom prije isteka mandata tadašnjeg direktora Tolića. Prijavu su tada, podsjetimo, podni­jela tri kandidata, od kojih jedan nije zadovoljio uvjete. Tako su se u dru­gom krugu našli upravo Tolić te Vik­tor Šober, koji je i danas među kandi­datima. No, Šober je prije pet godina neočekivano odustao od intervjua čime se sam eliminirao iz utrke. Tada je kao kandidat ostao samo Tolić, no s donošenjem odluke se otezalo. U međuvremenu mu je i istekao man­dat, a ‘obezglavljenost’ Zračne luke na prvu je riješena tako da mu je dva puta, do kraja 2017. godine produljen man­dat. Na kraju je, početkom 2018. godine Vlada Andreja Plenkovića, na prijed­log Skupštine Zračne luke, imenovala Frana Luetića, dotadašnjeg direktora za komercijalne poslove, na čelnu pozi­ciju u Zračnoj luci sve do raspisivanja natječaja za novog direktora. Od tada do danas Luetiću se mandat produljivao svakih šest mjeseci, s tim da je u među­vremenu, u siječnju 2020. ponovno bio raspisan natječaj. No, završio je – poni­štenjem! Tada je u igri bilo više kandi­data, a uz Tolića na natječaj se prijavio i još jedan bivši direktor, Tonči Peović. I tada se, doduše neslužbeno, u javno­sti spominjalo ime Mata Klaića, kao i Lukše Lukšića, ali i dvije dame, Irene Ćosić i Ivane Akmadžić.

Pročitajte još

VANDA I GABRIELA ĐANIĆ Mama i kći violončelistice stvaraju lijepu glazbenu priču

Maria Prkut

Culture Club Revelin proglašen 22. najboljim klubom na svijetu

Dulist

OBOREN REKORD Danas je najtoplije bilo u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija