Politika

Šalja: Vićan je gradonačelnik u sjeni

Niko Šalja prekršio je još jednom zabranu gradonačelnika Andra Vlahušića o javnim nastupima i u Dnevniku 3 u utorak nešto iza ponoći izrazio nezadovoljstvo sa stanjem u dubrovačkoj koaliciji.

Šalja je demantirao navod Andra Vlahušića iz popratnog priloga kako želi biti u centru medijske pažnje te istaknuo kako već tri godine ukazuje na probleme i nepravilnosti unutar koalicije. Naveo je kako SDP ima mali i gotovo nikakav utjecaj u koaliciji, te istaknuo kako je koalicijski dogovor izigran čime je izostao utjecaj SDP-a.

Na pitanje novinara je li se za Pera Vićana može reći da je gradonačelnik u sjeni, Šalja odgovara:
– Njegov utjecaj na rad je prevelik. Sudjeluje u dosta odluka, i da mogu reći da je Vićan gradonačelnik u sjeni.

Šalja je priznao da o ovim problemima nije direktno razgovarao s premijerom Zoranom Milanovićem, već da je puno puta budući da poštuje hijerarhiju o ovim problemima u koaliciji, mada bezuspješno, govorio na Gradskom SDP-u. Uz to je izjavio kako SDP na sljedećim lokalnim izborima mora imati svoga kandidata, a koji bi mogao biti izabran i na temelju objektivnih anketa.

Za kraj, Šalja je odgovorio na pitanje novinara i o Pelješkom mostu. Istakao je kako je Pelješki most nužan za kopneno spajanje Dubrovika, Dubrovačko – neretvanske županije s ostatkom Hrvatske. Izjavio je da Pelješki most treba hitno revidirati, nakon čega bi se most trebao početi graditi.

Pročitajte još

Roko Tolić: Moramo zaustaviti udare na privatne iznajmljivače i ugostitelje!

Dulist

FRANKOVIĆ POLITIČKIM OPONENTIMA Natječimo se u znanju. Ako vam treba nekad nešto i pojasniti, uvijek sam spreman pomoći

Dulist

‘PRVE VIJESTI OHRABRUJUĆE’ Srđevci: ‘Nadamo se da aglomeracija neće uništiti privatne posjede na Kalamoti’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija