Politika

Šalja: Vićan je gradonačelnik u sjeni

Niko Šalja prekršio je još jednom zabranu gradonačelnika Andra Vlahušića o javnim nastupima i u Dnevniku 3 u utorak nešto iza ponoći izrazio nezadovoljstvo sa stanjem u dubrovačkoj koaliciji.

Šalja je demantirao navod Andra Vlahušića iz popratnog priloga kako želi biti u centru medijske pažnje te istaknuo kako već tri godine ukazuje na probleme i nepravilnosti unutar koalicije. Naveo je kako SDP ima mali i gotovo nikakav utjecaj u koaliciji, te istaknuo kako je koalicijski dogovor izigran čime je izostao utjecaj SDP-a.

Na pitanje novinara je li se za Pera Vićana može reći da je gradonačelnik u sjeni, Šalja odgovara:
– Njegov utjecaj na rad je prevelik. Sudjeluje u dosta odluka, i da mogu reći da je Vićan gradonačelnik u sjeni.

Šalja je priznao da o ovim problemima nije direktno razgovarao s premijerom Zoranom Milanovićem, već da je puno puta budući da poštuje hijerarhiju o ovim problemima u koaliciji, mada bezuspješno, govorio na Gradskom SDP-u. Uz to je izjavio kako SDP na sljedećim lokalnim izborima mora imati svoga kandidata, a koji bi mogao biti izabran i na temelju objektivnih anketa.

Za kraj, Šalja je odgovorio na pitanje novinara i o Pelješkom mostu. Istakao je kako je Pelješki most nužan za kopneno spajanje Dubrovika, Dubrovačko – neretvanske županije s ostatkom Hrvatske. Izjavio je da Pelješki most treba hitno revidirati, nakon čega bi se most trebao početi graditi.

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija