Politika

ROKO TOLIĆ Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

ROKO TOLIĆ Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Nezavisni kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta Tolić se susreo sa stanovnicima općina i mjesta Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su ga o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku. Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.
Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.
Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.
-Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko-neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice – kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

Izbori 2021.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist

U Petilovrijence tek pomalo pristižu članovi HDZ-a

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ (SDP) Idu nam na ruku rezultati izlaznih anketa. HDZ je u problemu

Dulist.hr