Politika

REKONSTRUKCIJA Po nalogu konzervatora uklanja se kafić na placi u Gružu

Gradski vijećnici dali su suglasnost tvrtki Sanitat za građevinsku dozvolu te uklanjanje objekta po nalogu konzervatora, a sve u svrhu rekonstrukcije place u Gružu. Na ovom se projektu radi posljednjih nekoliko godina, a sad se konačni primaklo realizaciji. Kako je rekao direktor Sanitata Tomislav Tabak zgrada predviđena za rušenje u vlasništvu je Grada Dubrovnika, a uklanja se radi ostvarenja povijesne cjeline Gundulićevog ljetnikovca. Kako je rekao Tabak, dobit će se zatvorena placa, zatvorena cjelina.

-Dobili bismo bolji i ljepši prostor koji danas nije adekvatan za tržničare jer ljeti nisu dovoljno zaštićeni od sunca, a zimi od padalina – rekao je Tabak, a idejno rješenje je  vijećnicima predstavio arhitekt Dinko Peračić.
Peračić je rekao kako će se uklanjanjem objekta u kojem je danas kafić Franck omogućiti kvalitetan pristup povijesnim vrtovima. Tržnica će imati niski krov kako bi se štitila vizura glorijeta i kapelice ljetnikovca.

Maro Kristić osvrnuo se na rušenje kafića Franck na placi te postavio pitanje o daljnjem poslovanju tog poslovnog subjekta.

-Postoji li zamisao kako taj poslovni subjekt obeštetiti u smislu da mu se ponudi neki drugi prostor kako bi nastavio svoju djelatnost – rekao je Kristić. Tomislav Tabak rekao je kako će imati nekoliko natječaja za tržnice u Lapadu.

Miho Obradović pitao je li moguće da ovaj video, koji im je prezentiran, na YouTubeu stoji već četiri godine, a predstavio ga je Vedran Kunica.

-Nije tajna da je ovo projekt kojeg sam naslijedio od bivše uprave. Najgore je bilo baciti ga, ali nije imao nijednu dozvolu, ni konzervatora, ni ovu za rušenje. Bio je i skuplji nego je nova uprava planirala – odgovorio mu je Tabak.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

NOVI POSAO GRADSKOG VIJEĆNIKA Ivica Roko se nakon 23 godine ostavlja karića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija