Politika

REKONSTRUKCIJA Po nalogu konzervatora uklanja se kafić na placi u Gružu

Gradski vijećnici dali su suglasnost tvrtki Sanitat za građevinsku dozvolu te uklanjanje objekta po nalogu konzervatora, a sve u svrhu rekonstrukcije place u Gružu. Na ovom se projektu radi posljednjih nekoliko godina, a sad se konačni primaklo realizaciji. Kako je rekao direktor Sanitata Tomislav Tabak zgrada predviđena za rušenje u vlasništvu je Grada Dubrovnika, a uklanja se radi ostvarenja povijesne cjeline Gundulićevog ljetnikovca. Kako je rekao Tabak, dobit će se zatvorena placa, zatvorena cjelina.

-Dobili bismo bolji i ljepši prostor koji danas nije adekvatan za tržničare jer ljeti nisu dovoljno zaštićeni od sunca, a zimi od padalina – rekao je Tabak, a idejno rješenje je  vijećnicima predstavio arhitekt Dinko Peračić.
Peračić je rekao kako će se uklanjanjem objekta u kojem je danas kafić Franck omogućiti kvalitetan pristup povijesnim vrtovima. Tržnica će imati niski krov kako bi se štitila vizura glorijeta i kapelice ljetnikovca.

Maro Kristić osvrnuo se na rušenje kafića Franck na placi te postavio pitanje o daljnjem poslovanju tog poslovnog subjekta.

-Postoji li zamisao kako taj poslovni subjekt obeštetiti u smislu da mu se ponudi neki drugi prostor kako bi nastavio svoju djelatnost – rekao je Kristić. Tomislav Tabak rekao je kako će imati nekoliko natječaja za tržnice u Lapadu.

Miho Obradović pitao je li moguće da ovaj video, koji im je prezentiran, na YouTubeu stoji već četiri godine, a predstavio ga je Vedran Kunica.

-Nije tajna da je ovo projekt kojeg sam naslijedio od bivše uprave. Najgore je bilo baciti ga, ali nije imao nijednu dozvolu, ni konzervatora, ni ovu za rušenje. Bio je i skuplji nego je nova uprava planirala – odgovorio mu je Tabak.

Pročitajte još

RAGUŽ: ‘NA NULI SMO, NEMAMO LIPE DUGA’ Luka Dubrovnik ostvarila 14 milijuna kuna prihoda u prvih 10 mjeseci

Dulist

MARIJA VUČKOVIĆ MOSTOVCIMA Kukavički ste koristili saborsku proceduru kako biste me diskreditirali u kraju iz kojeg dolazim

Dulist

Srđevci Centar Lučino razdolje prijavili Europskoj komisiji, sumnjaju u nepravilnost projekta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija