Aktualno

Različiti stavovi o pelješkom mostu

Različiti stavovi o pelješkom mostu

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić na radnom su sastanku s ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom razgovarao je o stanju poduzetništva i ulaganja u Dubrovačko-neretvansku županiju.

Župan je na sastanku na kojem su sudjelovali i pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Maro Kristić te direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić ministru Marasu predstavio situaciju s poduzetništvom u Županiji te naveo niz aktivnosti koje Županija i DUNEA provode na poticanju investicija, ali i oko razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Ministar Maras posebno je pohvalio kataloge poduzetničkih zona koje je Županija izradila te je dodao kako bi se trebao napraviti i svojevrstan forum na kojemu će se prezentirati cjelokupna ponuda Županije za ulaganja i investicije.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu golfa s pratećim hotelskim i apartmanskim sadržajima na Srđu. Župan je ministru kazao kako je Županija stavila u svoje prostorne planove taj projekt te da ga podržava, ali u gabaritima i na način na koji to predviđa Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije.

Isto tako, razgovaralo se i o problemu prometne povezanosti Županije. Župan je kazao kako „Vlada nažalost ima drugačiji stav od Županije po pitanju prometne povezanosti jer Županija kao jedino trajno i kvalitetno rješenje vidi Pelješki most, a Vlada je od njega odustala“.

Također, župan je naglasio i da se Dubrovnik mora povezati ne brzom cestom ili nekim drugim rješenjem, već autocestom u punom profilu „kako to predviđa prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije“.
 
Ministar Maras je u odgovoru na novinarski upit nakon sastanka kazao kako Vlada, iako je na današnjoj sjednici donijela odluku o raskidu ugovora o gradnji mosta, nije odustala od Pelješkog mosta već ga je odgodila do daljnjega.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist