Koronavirus u Hrvatskoj

RADI SE PUNOM PAROM Potrebica: Studentski dom je idealan za prihvat zaraženih, ali nadamo se da do toga neće doći!

RADI SE PUNOM PAROM Potrebica: Studentski dom je idealan za prihvat zaraženih, ali nadamo se da do toga neće doći!

Na gradilištu Studentskog doma radi se punom parom. Pojačane su aktivnosti i uključen je veći broj građevinskih tvrtki u izvođenje radova. Naime, Studentski dom u pripremi je za mogući prihvat zaraženih osoba koronavirusom, ali sa slabijim simptomima. Ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica za DuList je rekao kako su prije dva dana, u dogovoru s rektorom Sveučilišta u Dubrovniku, ponudili Županijskom stožeru za civilnu zaštitu Studentski dom ‘kao alternativu za ‘nedajBože’ situaciju u Općoj bolnici Dubrovnik’.
-Ravnatelj bolnice Marijo Bekić sa svojim je suradnicima obišao prostor. Zaista je idealan jer je prozračan, ima ventilaciju tako što se se ventilira soba po soba. Na taj način su stvoreni svi uvjeti kakvi su uostalom i u OB. Nadamo se da toga neće doći, ali se moramo ponašati odgovorno. U dogovoru s izviđačima radova kojima posebno zahvaljujem, napravili smo promjenu plana. Sređujemo nužno okoliš – rekao je Potrebica. Radovi spajanja na kanalizacijski sustav, koji su inače trebali biti gotovi unutar mjesec dana, bit će završeni u roku od 6 dana. Radit će po cijeli dan i noć.

Uputio je i posebnu zamolbu sugrađanima.
-Pozivam sve građane koji imaju sredstva za čišćenje, tvrtke i servise za čišćenje da očistimo sobe kako bismo bili do kraja sljedećeg tjedna. Mislim da je ovo još jedan dokaz kako se Hrvati u najtežim krizama stavi zajedno. Ponosan sam na sve koji sudjeluju u ovom projektu – ističe Potrebica.

Dodatni poziv uputio je krizni stožer Grada Dubrovnika za sve servise za čišćenje, a koji posluju na širem gradskom području, da se hitno jave ravnatelju Studentskog centra Dubrovnik Marku Potrebici zbog pomoći koja će se od njih zahtijevati u pripremanju Studentskog doma kao jednog od objekata za prihvat novooboljelih osoba s lakšim simptomima zaraze koronavirusom.

Podsjetimo, na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite DNŽ istaknuto je kako je zasad hotel Sumratin pripremljen za prihvat novih pozitivnih osoba na koronavirus koji imaju lakše simptome.

U Dubrovniku je u subotu potvrđeno 12 novih slučajeva koronavirusa što znači da ih u ovom trenutku imamo ukupno 14. Također, samo sat vremena nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio da je potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, stožer je izdao izvanredno priopćenje u kojem je naveo da se broj povećao za dodatnih 11 slučajeva te je ukupan broj registriranih osoba s virusom Covid-19 u Hrvatskoj skočio na 168.

#ostanidoma

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist