Kultura

Proljeće otvorila Mercedes Bratoš

Proljeće otvorila Mercedes Bratoš

Proljetni ciklus „Mladi dubrovački slikari“ otvoren je sinoć u hotelu Rixos Libertas izložbom dubrovačke slikarice Mercedes Bratoš.

Slike mlade umjetnice izazivaju pažnju svježinom kolorita koji privlači posjetitelja, motivima neopterećenim odnosima i energijom koja zrači iz svake pojedine slike.
– Nakon geometrijskih apstrakcija i onih primarnog kolorita, Mercedes Bratoš je svoj likovni jezik obogatila ponekim realnim motivima u oniričkim prizorima. Oni posjeduju jednaku kolorističku zasićenost kao i prijašnje slike. Njene slike sadrže nadrealnu maštovitost, obogaćenu u kreativnoj sprezi s čistim bojama, duhovitošću te neopterećenošću prostornim odnosima i kontekstualnim tumačenjima – zapisao je u katalogu također mladi povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.
Umjetnica koja živi i radi na relaciji Dubrovnik – Zagreb, završila je srednju Umjetničku školu Luke Sorkočevića, nakon koje je diplomirala slikarstvo na Accademia di Belle Arti u Firenci, u klasi prof. Umberta Borella. Izlagala je u zemlji i inozemstvu.

Susret s njenim radovima otvorili su Nikša Bender, Roberta Šimunović i Marin Ivanović. Još jednom je istaknut iznimni prinos hotela Libertas Rixos koji je svoje prostore otvorio dubrovačkim likovnim umjetnicima, pruživši im sjajno mjesto za predstavljanje svojih radova i druženje. Nakon zimskog ciklusa koji je donio 14 izložbi umjetnika srednje i starije generacije, proljeće je, kako je i red za ovo godišnje doba, okrenuto dubrovačkoj likovnoj mladosti. Šest umjetnika u dvotjednom ritmu predstavit će svoje radove. Nakon Mercedes Bratoš slijedi druženje s radovima Mara Kriste, Eve Zvrko, Nikoline Šimunović, Ivane Miloglav Ivanković i Ivane Lujak.

 
 

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist