Kultura

Danas ja, sutra ti – svi ćemo mi prodati

Danas ja, sutra ti - svi ćemo mi prodati

Skerac iz života Grada s mnogo prepoznatljivih sličica na aktualnu temu prodaje nekretnina i iseljavanja Grada, zabavio je publiku u prepunoj dvorani Libertas Rixosa na premijeri „Skerca sa Svete Marije“.

Predstava je to koju su prema tekstu Borisa Njavra postavile članice i članovi Kazališne družine Kolarin vođeni kazališnim iskustvom glumice Žuže Egrenyi, kojoj je rad na ovoj predstavi prvo redateljsko iskustvo. Scenografija oslikanih kulisa rad je slikara Miša Baričevića.
Vesela družina „kolarina“ iznijela je zanimljivu predstavu u koju su uložili puno truda i svog vremena. Znala je to cijeniti dubrovačka publika koja ih je podarila velikim pljeskom za sve vesele zgode i nezgode koje se zbivaju na pozornici.

A kako na Svetoj Mariji izgleda dok Nono i susjeda Kate u „svom“ đardinu čekaju Ruse koji žele kupiti sve kuće u nizu, i kako na to gleda mlađa generacija, bi li u Lapad, Župu ili Mokošicu, je li kome uš'o i tko je kome dao, tko bi prod'o, a tko ne bi i konačno jesu li Rusi došli, saznajte već u večeras kada će Kolarin ponovno u 20 sati servirati pravu mjeru smijeha i radosti kazališne igre.
U predstavi igraju Jelica Čučević, Tajana Martić, Jelena Vlašić, Aurelija Nadilo, Darija Mikulanda Žanetić, Aida Machiedo, Marinka Metković, Marija Hrtica, Tonći Đurković, Joško Gverović, Pavo Ivanković i Vlaho Šegović.

Pročitajte još

Autor hit romana Kristian Novak stiže u Dubrovnik!

Dulist

NOVI ČASOPIS DUBROVNIK Predstavlja se u četvrtak u Studentskom domu

Dulist

DODIJELJENE NAGRADE MARIN DRŽIĆ ZA 2023. Odabrana najbolja dramska djela

Dulist