Kultura

U Kostariku i Biblija s biskupovom posvetom

Folklorni ansambl Linđo provest će dva tjedna na turneji u Kostarici gdje će održati niz nastupa, ali i sudjelovati na Međunarodnoj misi.

Turneju Linđovci započinju na Festivalima kulture u provinciji Guancaste, a jedan od nastupa održat će i u glavnom gradu San Joseu, jer tamošnje Narodno Kazalište nije moglo odoljeti našoj kulturnoj baštini.

U nedjelju će članovi FA Linđo prvi put u povijesti sudjelovati na Međunarodnoj misi. Naime, Linđovci će biti obučeni u hrvatsku narodnu nošnju, a domaćini u svoju. Čitanja će biti na hrvatskom i španjolskom jeziku, a ravnateljica FA Linđa Dubravka Sarić u Kostariku nosi Bibliju na hrvatskom jeziku s posvetom biskupa Mate Uzinića.

Turneja je organizirana u suradnji s Međunarodnim institutom za promidžbu mira kroz turizam s kojim je FA Linđo potpisao Sporazum o suradnji na promociji mira, međusobnom razumijevanju i suradnji među ljudima i narodima svijeta.

http://youtu.be/J7LjPa0xdLU

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ekskluzivno smo ušli u čarobni svijet Držićevih životnih pozornica!

Mia Njavro Banić

U Lazaretima otvorena izložba ‘Braća po oružju’

Dulist

Romantična rock komedija večeras na daskama Scene Bursa

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija