Kultura

Predstavljanje knjige ‘Libreta iz ostavštine Luke Dropca u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik’

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, a u okviru Dubrovačkog zimskog festivala, u petak, 2. prosinca s početkom u 18 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad održat će se predstavljanje ‘Libreta iz ostavštine Luke Dropca u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik’.

Knjiga predstavlja katalog libreta, odnosno tekstova opera, koja se čuvaju u Znanstvenoj knjižnici i najveća su zbirka takve vrste u našoj zemlji, a broji 717 naslova. Libreta je, najviše u vidu programskih knjižica koje je publika dobivala pred izvedbu opere, prikupio Luka Drobac (1812-1876), brat puno poznatijeg svestranog ljekarnika Antuna Dropca.

Najstarije djelo je iz 1714. godine. Svi tekstovi su na talijanskom jeziku, i među njima je nekoliko djela koja su tiskana ili izvođena u Dubrovniku, u prvoj polovici 19. stoljeća.

Na predstavljanju će sudjelovati urednica Jelena Bogdanović, dr.sc. Jelica Valjalo Kaporelo s Umjetničke akademije u Splitu i autorica Kataloga Lucija Kukica Ćosić.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Prikazan film o trombunjerima, čuvarima Feste i tradicije

Dulist

Klasik ‘Ana Karenjina’ večeras na Velikoj Sceni!

Dulist

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija