Kultura

OVOG ČETVRTKA U TEATRU ‘Prvih 50 godina – Tonko Jović u Gradu i o Gradu’

‘Prvih 50 godina – Tonko Jović u Gradu i o Gradu’ naziv je multimedijskog projekta koji će biti prikazan u četvrtak, 1. prosinca u 19 sati u Kazalištu Marina Držića. Sudionik priredbe je Klapa Maestral.

Zaposlen u Zabavnom programu Televizije Zagreb/Hrvatske televizije, Tonko Jović je dio svog autorskog i uredničkoga televizijskog opusa posvetio rodnom gradu, ostvarujući televizijske i videozapise različita programskog sadržaja – zabavnog, dokumentarnog, obrazovnog i dječjeg. Ovaj projekt svojevrsna je inventura, izbor dijela realiziranog programa prikazanog na TVZ/HTV-u i drugim medijima, a za one koji žive ili su živjeli u Gradu, služi kao podsjetnik i dio zajedničkog sjećanja, dok je drugima prikaz Dubrovnika kakav vjerojatno prije nisu vidjeli niti upoznali. Tonko Jović dobitnik je Nagrade Grada Dubrovnika i Nagrade Ivan Šibl za životno djelo.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna u prodaji su na blagajni Kazališta Marina Držića te online na platformi www.ulaznice.hr.

Projekt je realiziran zahvaljujući susretljivosti Hrvatske televizije koja je autoru dopustila korištenje arhivskog materijala. Projekcija se organizira u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, a uz potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara.

Pročitajte još

[FOTO] Stradun uživao u koncertu Ines Tričković: ‘Posebno sam sretna kad pjevam u mome Gradu’

Dulist

‘VINA IZ MOG ALBUMA’ IRJE JERKOVIĆ Kad u životu ne bi bilo tuge, ne bismo znali cijeniti radost

Dulist

[FOTO] NOVA KAZALIŠNA SEZONA Tko je sve bio na sinoćnjoj premijeri u teatru?

Dulist