Županija

Ugostiteljska škola pokreće novi smjer kuharstva, otvoren je online natječaj za naziv zvanja

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, u sklopu provedbe projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik pokrenula je online natječaj za sve učenike turističkih i ugostiteljskih smjerova u Republici Hrvatskoj. Cilj natječaja je odabir naziva novog zvanja iz područja kuharstva.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, zajedno sa svojim partnerima, u sklopu provedbe projekta intenzivno radi na razvoju standarda zanimanja, kvalifikacije i strukovnog kurikuluma za kvalifikacije novog zvanja iz područja kuharstva (četverogodišnji program). Tako će učenici koji razmišljaju o srednjoj turističkoj i ugostiteljskoj školi uskoro moći upisati još jedan smjer. Novi četverogodišnji program omogućit će učenicima stjecanje više razine školovanja kao i nesmetan nastavak obrazovanja.

Da bi učenici sudjelovali u natječaju, trebaju ispuniti prijavu putem platforme www.natjecaj.rckdu.hr . U sklopu prijave potrebno je unijeti svoje podatke, ispuniti upitnik te navesti prijedlog naziva zvanja.

Svi zainteresirani učenici turističko-ugostiteljskih škola u Republici Hrvatskoj imaju pravo prijaviti se s jednim nazivom zvanja do 22. prosinca 2020. godine. Važno je napomenuti da se na natjecanje isključivo mogu prijaviti učenici turističko-ugostiteljskih škola i drugih srednjih strukovnih škola sa smjerom turizma i/ili ugostiteljstva od prvog do četvrtog razreda s adresom prebivališta u Republici Hrvatskoj. Osim što jedan od učenika može postati zaslužan za naziv zvanja koji će se koristiti u cijeloj Hrvatskoj, prijavom na natječaj učenici imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade

Proglašenje tri najbolja prijedloga naziva novog zvanja iz kuharstva objavit će se na internetskoj stranici www.natjecaj.rckdu.hr . Imena dobitnika i škola iz kojih dolaze bit će objavljena 20. siječnja 2021. u 12:00 sati.

Podsjetimo Turstička i ugostiteljska škola izabrani su kao jedan od šest Centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj. Riječ je o projektu koji se financira s više od 102 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda te Europskog fonda za regionalni razvoj.

Regionalni centar kompetentnosti u Dubrovniku će se izgraditi i opremiti u sklopu tri građevinska objekta, u postojećoj zgradi TUŠ-a, u zgradi na Stradunu (Garište 3) i u prostorima Vile Čingrija. Sva tri prostora tvorit će operativnu cjelinu centra i biti na raspolaganju svim učenicima, polaznicima obrazovanja odraslih, mentorima i nastavnom osoblju te ostalim dionicima.

Pročitajte još

U Cavtatu predstavljen projekt Flood & Fire

Dulist

Projekt BLUEMED proglašen najboljim EU projektom u kategoriji ‘Doprinos znanosti i inovacijama’

Dulist

Na području doline Neretve provest će se zračna snimanja zaslanjenosti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija