GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Napreduju radovi na izgradnji spojne ceste Tamarić

Mjesec dana nakon početka izvođenja, radovi na izgradnji dvosmjerne spojne ceste Tamarić koja će uvelike unaprijediti funkcionalnost cestovne mreže Nove Mokošice, napreduju sukladno planiranoj dinamici, a na gradilištu je u tijeku izvođenje zemljanih radova i potpornih zidova. Duga gotovo 900 metara, spojna cesta Tamarić spajat će Osnovnu školu Mokošica s nerazvrstanom cestom LozicaMokošica-Komolac-Sustjepan. Njenom izgradnjom rasteretit će se postojeće križanje s bivšom županijskom cestom. Osigurat će se uredno prometovanje do škole te time riješiti dugogodišnji prometni problem roditelja čija djeca pohađaju nastavu u OŠ Mokošica. Izgradnja ceste značajna je i zbog planirane nadogradnje i rekonstrukcije OŠ Mokošica, čime će ova škola, koja je posljednja u dvosmjenskom režimu nastave, ući u režim izvođenja nastave u jednoj smjeni. Izgradnja ceste omogućit će i uvođenje autobusne linije do škole što će povećati i prometnu sigurnost u Ulici Bartola Kašića. Od ukupne duljine zahvata 275 metara otpada na križanje na nerazvrstanoj cesti Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, dok je nova prometnica dužine 620 metara.

Radove ukupne vrijednosti 2.782.071,63 eura bez PDV-a, odnosno 3.477.589,54 eura s PDV-om, izvodi zajednica ponuditelja Texo gradnja d.o.o. i Colas Hrvatska d.d. Ugovorni rok u kojem se izvođač obvezuje završiti radove iznosi godinu dana.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Još jedan korak prema povećanju kvalitete života građana

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika izglasalo je Odluku o suglasnosti sklapanja ‘Sporazuma o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021.–2027.’ (ITU programa) s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Time je napravljen još jedan korak k realizaciji ključnih investicija koji će se realizirati u sklopu ovog mehanizma, a u svrhu poboljšanja kvalitete života građana.
-Projekti su prijavljeni, a sljedeći korak je uručivanje ugovora koje se očekuje kroz sljedećih mjesec dana. Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava očekujemo u 2024. godini nakon čega slijedi potpisivanje navedenog Sporazuma – kazao je gradonačelnik Franković. Grad Dubrovnik, kao središte urbanog područja koje obuhvaća i općine Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle, potpisnik je Sporazuma kojim će se definirati uvjeti provedbe mehanizma, nakon čega će Grad i okolne općine na raspolaganju imati 22 milijuna eura za realizaciju strateških projekata. Jedna od ključnih investicija koja će se financirati u sklopu ITU mehanizma je Park ‘n’ Ride sustav na području Pobrežja koji će imati direktan utjecaj na smanjenje gužvi i prometno rasterećenje užeg gradskog područja. Ističe se i nabavka električnih vozila kroz projekt ‘Elektrifikacija i digitalizacija javnog autobusnog prijevoza’ te ulaganja u zelenu infrastrukturu. Uređenjem parka Gradac te rekonstrukcijom parka Pile i zelene zone ispod platane na Brsaljama dobit će se novi vizualni identitet ulaska u samu povijesnu jezgru.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 22. studenog 2023.

Pročitajte još

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

Dubrovnik domaćin konferencije KOKOSS

Dulist

Može li Viktorija Knežević pronaći garsonijeru u Gružu za 300 eura?

Dulist.hr