Grad

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Vedran Kosović o zaradi od zidina i Domu umirovljenika u Gružu. Kad će uporabna dozvola?

Ono što sve Dubrovčane zanima, bavili se oni turizmom ili ne, je prihod od prodaje karata na dubrovačkim zidinama. 60 posto iznosa od prodaje ulaznica odlazi u gradsku blagajnu, a s preostalih 40 posto raspolaže Društvo prijatelja dubrovačke starine te ih dalje ulaže u obnovu spomeničke baštine.

U novoj epizori podcasta DuLista gostovao je predsjednik DPDS-a Vedran Kosović. Osim o zaradi i aktualnim projektima u razgovoru s Barbarom Đurasović dotaknuo se i obnove tvrđave Imperijal na Srđu. Kosović je komentirao i mogućnost da Grad Dubrovnik nakon ukidanja prireza zatraži novu preraspodjelu sredstava od prodaje ulaznica za zidine.

Ovaj dubrovački građevinski inženjer vodio je i projekt rekonstrukcije Doma u Gružu. U podcastu se osvrnuo na probleme s kojim je ovaj projekt bio suočen kao i o naknadnoj ugradnji sprinkler sustava zbog čega otvaranje doma kasni već mjesecima. Kad će gruški dom dobiti uporabnu dozvolu i postoji li još problema oko protupožarnog sustava – otkrijte u novoj epizodi DuListovog podcasta!

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

 

 

 

Pročitajte još

BRANITELJ PERO BENDER Meni je ’95. stvar završila! Odabrao sam biti Pero glazbenik, a ne Pero ratni veteran!

Ivana Mijić Vulinović

PREDSTAVLJEN NOVI IZGLED SPOMEN SOBE Trebala bi biti dovršena do Feste sv. Vlaha!

Dulist

GRADONAČELNIK DOMINKU RADIĆU ‘Hvala od srca što nesebično pomažete ljudima’

Dulist