Urednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled

dodjela kljuceva

Uručeni ključevi 21 obitelji za gradske stanove u Mokošici

Gradonačelnik Mato Franković uručio je u gradskoj vijećnici ključeve sugrađanima koji su ostvarili pravo na korištenje gradskog stana u Mokošici i to prema jedinstvenom modelu ‘Dubrovačke stanogradnje’. Ukupno 21 obitelj ostvarila je pravo na dugo­ročni najam gradskog stana temeljem Drugog javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji.
– Grad Dubrovnik je prvi grad u RH koji je osmislio vlastiti model stano­gradnje, proveo ga od početka do kraja i na potpuno transparentan način dodi­jelio stanove svojim mladim sugrađa­nima – kazao je gradonačelnik Fran­ković u ovoj prigodi. Po istom modelu prošle godine dodijeljeno je 17 stanova te je sveukupno 38 dubrovačkih obite­lji ostvarilo pravo na najam stana po modelu Dubrovačke stanogradnje.

dom umirovljenika ispod OB Dubrovnik 1

Novi korak u realizaciji projekta Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice

Grad Dubrovnik pokrenuo je nabavu za izvođenje pripremnih radova rušenja i čišćenja gradilišta Dom za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik, što je još jedan nužan korak u realizaciji ovog prioritetnog projekta u segmentu socijalne skrbi koji će umirov­ljenicima osigurati standard koji im je godinama nedostajao. Predviđeni poče­tak izvođenja radova rušenja i čišćenja gradilišta, nakon provedenog postupka nabave, je svibanj 2023. godine s rokom izvođenja 60 dana. Procijenjena vrijed­nost nabave iznosi 225.600,00 eura bez PDV-a. Radi se o objektu čija je gradnja prekinuta u ranoj fazi izgradnje prije više od 30 godina. Zapuštena i oronula građevina ne predstavlja bazu za nasta­vak gradnje te ju je potrebno ukloniti kako bi se moglo pristupiti novograd­nji budućeg doma za kapaciteta oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju. Uz dom za starije i nemoćne tipa hotel u Gružu, izgrad­njom novog doma ispod Opće bolnice zadovoljit će se većina potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika što je jedna od najvažnijih odrednica ove grad­ske uprave prema sugrađanima treće životne dobi.

Cesta iza Kineskog zida

Izdana lokacijska dozvola za spojnu prometnicu iza ‘Kineskog zida’

Grad Dubrovnik ishodio je lokacijsku dozvolu za izgradnju javne prometnice s uzdužnim parkiralištem na predjelu grad­skog naselja Montovjerna, iza zgrada ‘Kineski zid’. Spojna jedno­smjerna gradska prometnica povezat će Ulicu Mihajla Hamzića i Ulicu kneza Branimira, čiji se kolnik i nogostup trenutačno koriste i za parkiranje i za dvosmjerno prometovanje vozila. Na taj način dobit će se kružni protok oko zgrada i dodatna parkira­lišna mjesta te će se rasteretiti promet ovog dijela Montovjerne. Stručne gradske službe nakon ishođenja lokacijske dozvole pri­stupit će parcelaciji i izvlaštenju, što je preduvjet za podnošenje zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole.

Novoplanirana prometnica dužine je oko 630 metara, minimalne širine kolnika 3 i pol metra, s jednostra­nim nogostupom širine 1,6 metara i novih 33 parkira­lišnih mjesta, na predjelima gdje terenske prilike to dopuštaju.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 5. travnja 2023.

Pročitajte još

Marin Murati: U Šipanskoj luci nam je gore nego ste napisali! Grad nas ignorira!

Dulist

[KOMENTAR] Franković: ‘Vrijeme je za zaokret u turizmu i da kažemo ‘dosta‘ povećanju brojki, Dubrovnik je tu primjer upravljanja‘

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist