Koronavirus u Hrvatskoj

PLENKOVIĆ: Idući četvrtak i petak nastava će biti online

PLENKOVIĆ: Idući četvrtak i petak nastava će biti online

Nakon sastanka vladajuće koalicije premijer Andrej Plenković otkrio je kako će idući četvrtak i petak nastava za sve razrede biti online.

-Što se tiče Covida, imamo sve više novozaraženih. Jako je važno na sve apelirati da se cijepe ako nisu, ovi kojima je došlo vrijeme da dobiju treću dozu – rekao je Plenković.

-Još jednom bih spomenuo da smo nakon sastanka sa stožerom danas poduzeli aktivnosti. Fuchs je dogovorio da se idući tjedan četvrtak i petak napravi nastava online – rekao je Plenković.

Rekao je da će se u četvrtak donijeti odluka o minimalnoj plaći, piše Index.

-Ne znam koja je konfuzija bila, mi smo u ponedjeljak rekli na stožeru da se priča sa svim stožerima, da učenici fizički ta dva dana ne idu na nastavu. Ne dovodimo u pitanje broj sati. Mi smo već dugo delegirali županijskim stožerima da donose odluke koje su primjerene za njih. Pošto vidimo da svugdje rastu brojke, Fuchs se čuo sa svima, dogovoreno je da to bude u cijeloj Hrvatskoj. Ako je izgledalo kao neki šušur, ako je tako izgledalo, nekad se i to dogodi, nije do nas, stvarno – objasnio je.

-Pandemija se brže širi, opet imamo fazu rasta. Imamo cjepiva, dinamika cijepljenja prvom dozom je spora – kaže.

-Molim sve da se malo vratimo nazad, sjetimo se temeljnih postavki, maske, distanca, što manje kontakata, da malo smanjimo doživljaj na velikim okupljanjima – rekao je.

-Stavili smo sve na stol, evo molim još jednom sve, uz puno razumijevanja za razne stavove – dodao je.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist