Koronavirus u Hrvatskoj

PLENKOVIĆ DEMANTIRAO VIJEST O OBVEZNOM CIJEPLJENJU ‘Ne možemo nikoga prisiliti na to’

PLENKOVIĆ DEMANTIRAO VIJEST O OBVEZNOM CIJEPLJENJU 'Ne možemo nikoga prisiliti na to'

Premijer Andrej Plenković oštro je demantirao mogućnost uvođenja obveznog cijepljenja.

-Preneseno je kao da je najavio obvezno cijepljenje, to nije istina. Ide se za tim da djelatnici zdravstva i socijale s obzirom na procijepljenost, koja je dobra, budu cijepljeni, ne da je obvezno. Razgovaramo o trećoj dozi. Razgovaramo i o cijepljenju djece, onima sa slabim imunitetom – objasnio je Plenković, donosi Dnevnik.hr.
-Ne možemo obvezno cijepljenje uvesti ni za koga, cijelo vrijeme govorimo da vjerujemo u mudrost građana – ne postoji osoba koja ne zna da je preminulo više od 8000 osoba u Hrvatskoj, da su mnogi ostali bez posla, da je preminulo četiri milijuna ljudi u svijetu, te da držimo najnižu kamatu ikada i da smo nadomak eu zone – naveo je.
-To nije točno. Pitalo ga se za COVID potvrde, preneseno je kao obvezno cijepljenje, izbrišite te naslove tko god ih ima na portalima. On tvrdi da to nije istina – kazao je Plenković i dodao kako se obveza cijepljenja ne može uvesti. ‘Ne možemo prisiliti nekoga da se cijepi – ne možemo, ali istodobno život mora funkcionirati’, rekao je.

-Ne planiramo raditi ni veliko postrožavanje mjera. Kad smo nabavili tolike količine cjepiva da se baš svatko može cijepiti, kao i svi strani državljani koji se zateknu u Hrvatskoj, mi smo, kao Vlada, ispunili svoj zadatak. Svaki građanin koji se želi zaštititi – to može – rekao je Plenković.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist