DuList INDuList PROMO

PIANO BAR HOTELA LERO Slatka primavera kao pozdrav toplijim danima

lero piano bar125

U Piano baru hotela Lero uskoro će biti lansiran proljetni meni, koji će gosti imati priliku kušati sredinom travnja. Središnja slastica koja će sigurno oduševiti nepca je pjenica od bijele čokolade i kokosa čiji recept donosimo u nastavku:

Pjenica od bijele čokolade i kokosa, na podlozi od prhkog keksa sa bademima i kruna od svježeg bobičastog voća.

piano bar slatko

Sastojci:

Za prhku podlogu s bademima:
200 g brašna
100 g mljevenih badema
125 g hladnog maslaca, narezanog na kockice
75 g šećera u prahu
1 jaje
Prstohvat soli
1-2 žlice hladne vode (ako je potrebno)


Za pjenicu od bijele čokolade i kokosa:
200 g bijele čokolade
400 ml kokosovog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
1 žličica vanilinog ekstrakta
3 listića želatine (ili 3 žličice želatine u prahu)


Za krunu od svježeg bobičastog voća:

Svježe jagode, prepolovljene
Svježe maline
Svježe kupine
Crveni i crni ribizli
Mali listići svježe metvice

Za glazuru od želatine:
3 listića želatine (ili 3 žličice želatine u prahu)
150 ml vode (ili voćnog soka za dodatni okus)
50 g šećera
Sok od ½ limuna (opcionalno, za dodatnu kiselost)

Priprema prhke podloge s bademima:
Miješanje suhih sastojaka: U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, mljevene bademe, šećer u prahu i prstohvat soli.

Dodavanje maslaca: Dodajte hladni maslac narezan na kockice u suhe sastojke. Koristite prste ili pekarsku lopaticu da utrljate maslac u brašno dok ne dobijete teksturu sličnu grubim mrvicama.

Dodavanje jaja: Umutite jaje i umiješajte ga u smjesu. Ako je potrebno, dodajte 1-2 žlice hladne vode kako biste smjesu povezali u glatko tijesto. Nemojte previše mijesiti tijesto.

Hlađenje: Oblikujte tijesto u disk, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.

Razvaljajte tijesto: Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto do željene debljine, oko 2 mm, i pažljivo izrežite s odgovarajućim metalnim prstenovima.

Priprema za pečenje: Prekrijte tijesto papirom za pečenje kako biste spriječili dizanje tijesta tijekom pečenja.

Pečenje: Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15-20 minuta, zatim uklonite papir za pečenje i pecite još 5-10 minuta ili dok tijesto ne postane zlatno.

Hlađenje: Izvadite podlogu iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi prije dodavanja moussa.

 

Priprema glazure od želatine:
Priprema želatine: Ako koristite listiće želatine, namočite ih u hladnoj vodi oko 5-10 minuta dok ne omekšaju. Ako koristite želatinu u prahu, pospite je preko 50 ml hladne vode (ili soka) i ostavite da nabubri oko 5 minuta.

Zagrijavanje tekućine: U malom loncu, zagrijte preostalih 100 ml vode (ili soka) i šećer na laganoj vatri, miješajući dok se šećer potpuno ne otopi. Ne dopustite da smjesa zavrije.

Dodavanje želatine: Sklonite lonac s vatre. Ocijedite listiće želatine ako ih koristite (ili dodajte nabubreli prah) u toploj tekućini. Miješajte dok se želatina potpuno ne otopi.

Dodavanje limunovog soka: Ako želite, dodajte sok od limuna za dodatnu kiselost. Ovo je posebno dobro ako glazura ide preko voća, jer će pojačati njihove okuse.

Hlađenje glazure: Ostavite glazuru da se malo ohladi na sobnoj temperaturi, ali pazite da se ne stvrdne.

Primjena glazure: Kada je glazura još uvijek tekuća, ali ne prevruća, pokušajte ravnomjerno rasporediti glazuru kistom, da pokrije voće u tankom sloju i daje mu sjajni finiš.

Stvrdnjavanje glazure: Stavite desert u hladnjak da se glazura stvrdne, obično oko 30 minuta do 1 sat.

Ova glazura od želatine ne samo da će dodati sjaj vašem desertu, nego će i pomoći da voće ostane svježe i na mjestu. Izborom voćnog soka umjesto vode možete dodatno prilagoditi okus glazure vašem desertu.

 

 

 

 

Pročitajte još

#HRABRO SRCE, NAŠA DORIS BENDER Godina puna uspona i padova, ispred mene puno i previše, ali sam krenula naprijed!

Dulist

Loše vrijeme otkazalo koncert Matka i Brane

Dulist

(FOTO) Psihomodo pop rasplesao Dubrovčane

Dulist