DuList INDuList PROMO

PIANO BAR HOTELA LERO Slatka primavera kao pozdrav toplijim danima

lero piano bar125

U Piano baru hotela Lero uskoro će biti lansiran proljetni meni, koji će gosti imati priliku kušati sredinom travnja. Središnja slastica koja će sigurno oduševiti nepca je pjenica od bijele čokolade i kokosa čiji recept donosimo u nastavku:

Pjenica od bijele čokolade i kokosa, na podlozi od prhkog keksa sa bademima i kruna od svježeg bobičastog voća.

piano bar slatko

Sastojci:

Za prhku podlogu s bademima:
200 g brašna
100 g mljevenih badema
125 g hladnog maslaca, narezanog na kockice
75 g šećera u prahu
1 jaje
Prstohvat soli
1-2 žlice hladne vode (ako je potrebno)


Za pjenicu od bijele čokolade i kokosa:
200 g bijele čokolade
400 ml kokosovog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
1 žličica vanilinog ekstrakta
3 listića želatine (ili 3 žličice želatine u prahu)


Za krunu od svježeg bobičastog voća:

Svježe jagode, prepolovljene
Svježe maline
Svježe kupine
Crveni i crni ribizli
Mali listići svježe metvice

Za glazuru od želatine:
3 listića želatine (ili 3 žličice želatine u prahu)
150 ml vode (ili voćnog soka za dodatni okus)
50 g šećera
Sok od ½ limuna (opcionalno, za dodatnu kiselost)

Priprema prhke podloge s bademima:
Miješanje suhih sastojaka: U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, mljevene bademe, šećer u prahu i prstohvat soli.

Dodavanje maslaca: Dodajte hladni maslac narezan na kockice u suhe sastojke. Koristite prste ili pekarsku lopaticu da utrljate maslac u brašno dok ne dobijete teksturu sličnu grubim mrvicama.

Dodavanje jaja: Umutite jaje i umiješajte ga u smjesu. Ako je potrebno, dodajte 1-2 žlice hladne vode kako biste smjesu povezali u glatko tijesto. Nemojte previše mijesiti tijesto.

Hlađenje: Oblikujte tijesto u disk, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.

Razvaljajte tijesto: Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto do željene debljine, oko 2 mm, i pažljivo izrežite s odgovarajućim metalnim prstenovima.

Priprema za pečenje: Prekrijte tijesto papirom za pečenje kako biste spriječili dizanje tijesta tijekom pečenja.

Pečenje: Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15-20 minuta, zatim uklonite papir za pečenje i pecite još 5-10 minuta ili dok tijesto ne postane zlatno.

Hlađenje: Izvadite podlogu iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi prije dodavanja moussa.

 

Priprema glazure od želatine:
Priprema želatine: Ako koristite listiće želatine, namočite ih u hladnoj vodi oko 5-10 minuta dok ne omekšaju. Ako koristite želatinu u prahu, pospite je preko 50 ml hladne vode (ili soka) i ostavite da nabubri oko 5 minuta.

Zagrijavanje tekućine: U malom loncu, zagrijte preostalih 100 ml vode (ili soka) i šećer na laganoj vatri, miješajući dok se šećer potpuno ne otopi. Ne dopustite da smjesa zavrije.

Dodavanje želatine: Sklonite lonac s vatre. Ocijedite listiće želatine ako ih koristite (ili dodajte nabubreli prah) u toploj tekućini. Miješajte dok se želatina potpuno ne otopi.

Dodavanje limunovog soka: Ako želite, dodajte sok od limuna za dodatnu kiselost. Ovo je posebno dobro ako glazura ide preko voća, jer će pojačati njihove okuse.

Hlađenje glazure: Ostavite glazuru da se malo ohladi na sobnoj temperaturi, ali pazite da se ne stvrdne.

Primjena glazure: Kada je glazura još uvijek tekuća, ali ne prevruća, pokušajte ravnomjerno rasporediti glazuru kistom, da pokrije voće u tankom sloju i daje mu sjajni finiš.

Stvrdnjavanje glazure: Stavite desert u hladnjak da se glazura stvrdne, obično oko 30 minuta do 1 sat.

Ova glazura od želatine ne samo da će dodati sjaj vašem desertu, nego će i pomoći da voće ostane svježe i na mjestu. Izborom voćnog soka umjesto vode možete dodatno prilagoditi okus glazure vašem desertu.

 

 

 

 

Pročitajte još

ZIMSKI PROGRAM REVELINA Za Božić vas čeka Lidija Bačić

Dulist

BLACK FRIDAY VIKEND Tradicionalnih 70 posto na sve u TuttoBene

Dulist.hr

Dubravka Šeparović zaštitno lice nove mini edicije nakita brenda RDcode

Dulist