Politika

Petrov nakon konstituirajuće sjednice: Skupština se pretvara u placu, a s Mostom nema trgovine

Petrov nakon konstituirajuće sjednice: Skupština se pretvara u placu, a s Mostom nema trgovine

Jedan od predstavnika HDZ-a zazvao je Most i rekao da izvolimo podržati njihovog predsjednika pa će oni zauzvrat podržati našeg potpredsjednika. S Mostom nema trgovine. HDZ to mora naučiti. Čudno mi je da to u osam godina još nisu – komentirao je na konferenciji za medije Mostov Božo Petrov razlog zašto su vijećnici ove stranke prilikom današnje konstituirajuće sjednice Županijske skupštine bili suzdržani tijekom biranja predsjednice Terezine Orlić unatoč prethodnom dogovoru.

– Neću o imenima. To je najveća bruka i sramota današnje sjednice. Zamislite da vas zazove član vladajuće većine i reče da ćete vi privremeno biti većina kako bi oni vama dopustili da budete oporba. Pa to je sumrak demokracije. To se zove pokušaj diktature i ucjenjivanja. Most na to neće pristati – nastavio je Petrov te se osvrnuo na povlačenje kandidature Pera Jerkovića za mjesto potpredsjednika.

– Mi smo na nacionalnoj razini odustali od milijun puta većih stvari. Nećemo dopustiti da Skupštinu pretvore u placu. Ona će im biti mjesto rada sljedeće četiri godine gdje će se oznojiti. Potpredsjednika bira oporba, ne vladajući. To su osnove osnova. S takvim nastojanjima i prijedlozima Jerković nema što raditi u tom cirkusu – kazao je.

Oštar je bio i na novinarsko pitanje zašto je koordinator Gradske koordinacije političke stranke Most za Grad Dubrovnik Maro Kristić, ujedno gradski vijećnik Grada Dubrovnika dao potporu HDZ-ovom kandidatu za predsjednika u ovom tijelu.

– Mi smo dali podršku u trenutku kada je bila jasna većina. Mato Franković je hrabar. Ako želi testirati tko mu je većina, neka idući tjedan pošalje prijedlog Rebalansa proračuna. To jedan dokument vrlo bitan za Grad i vjerujem da ga je već spremio. Savjetujem mu da ga što prije uputi u proceduru. Onda će vrlo jasno vidjeti tko mu je većina i tko drži novi Dubrovački dogovor. Most u njemu nije i to ćemo pokazati – poručio je.

Podsjetimo Most je već na ovoj sjednici Skupštine pokrenuo svoju prvu inicijativu, a riječ je o prijedlogu osnivanja Centra za autizam u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

– Kako smo i obećali građanima prije izbora, naš cilj je da konačno u našoj županiji zaživi rehabilitacijski centar za osobe s teškoćama u razvoju. Most je danas napravio prvi korak u tom smjeru. Skupili smo potpise i primorali smo županijske vijećnike, pogotovo vladajuću većinu da naprave tematsku sjednicu. Predali smo zahtjev i očekujem je u idućih petnaest dana. Na njoj želimo definirati tijelo koje će vrlo jasno u konkretnom roku donijeti sve bitne odluke da se taj centar pokrene – od lokacije do njegovih potreba – iznio je.

Centar, istaknuo je, bio bi namijenjen za osobe s poteškoćama u razvoju iznad 21 godine koje je, kako tvrdi, država zaboravila, pa čitav teret skrbi za njih često pada na roditelje.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist