Politika

KONSTITUIRANA SKUPŠTINA Orlić predsjednica, potpredsjednici HDZ-ov Nikša Sentić i SDP-ova Fani Favro Bukvić

KONSTITUIRANA SKUPŠTINA Orlić predsjednica, potpredsjednici HDZ-ov Nikša Sentić i SDP-ova Fani Favro Bukvić

Nakon utvrđivanja kvoruma, a sjednici je nazočilo svih 37 vijećnika, započela je konstituirajuća sjednica Županijske skupštine. Jednoglasno je izabran Mandatni odbor u sastavu Irena Korda (HDZ) kao predsjednica te kao članovi Branko Jerković (HSLS) i Elvis Soče (MOST). Potom je određena stanka kako bi Mandatni odbor izabrao člana koji će voditi sjednicu do izbora novog predsjednika, odnosno predsjednice Skupštine. Određeno je kako će sjednicu do tog trenutka voditi Blaž Pezo (HDZ).

Članovi Županijske skupštine potom su dali svečane prisege.

S liste HDZ-a, HSLS-a, HSP AS-a i HSU-a u Skupštinu su ušli Teo Andrić (umjesto nositelja liste župana Nikole Dobroslavića), Blaž Pezo, Ana Prusac (umjesto Žakline Marević), Krešimir Vejić, Nikša Sentić, Zdenko Mateljak, Vlaho Ivaniš, Cvijeto Cvjetković, Irena Korda, Alan Farac, Ante Šeparović, Branko Jerković, Perica Pušić, Petar Prizmić, Dživo Brčić, Zlatko Mustapić i Ivan Daničić.

Od MOST-ovaca umjesto njihova čelnika Boža Petrova ušao je Elvis Soče, a ostali su članovi Josip Mikuš, Ivica Dajak, Stipo Šuman, Marko Mujan, Mario Galov, Ivona Kapor i Pero Jerković.

Iz redova liste SDP-a i HNS-a u Županijsku su skupštinu ušli umjesto Miša Krstičevića Ivo Karamatić, Zdravko Čulić umjesto Valentina Dujmovića, Nikola Hajdić, Ivo Žuvela umjesto Katarine Gugić, Fani Favro Bukvić i Vedran Kunica. Iz redova Srđevaca u Skupštinu su ušli Marko Giljača, Igra Šain Kovačević i Nikola Duper, a iz redova DDS-ovaca Marko Vidović umjesto Pera Vićana, Terezina Orlić i Ivan Jelčić.

Vijećnici su potom jednoglasno za predsjednika Odbora za izbor i imenovanja izabrali Blaža Peza, a za članove Odbora Zdenka Mateljaka, Petra Prizmića, Ivana Daničića, Antu Šeparovića, Fani Favro Bukvić, Ivicu Dajaka, Marka Giljaču i Vedrana Kunicu.

Za predsjednicu Županijske skupštine je s 29 glasova za i osam suzdržanih izabrana Terezina Orlić (DDS).

-Doista mi je velika čast biti na čelu skupštine, a ujedno ovo smatram i velikom odgovornošću. Čestitam i svim vijećnicima koji su izabrani u skupštinu. Ispred nas je jedno izazovno i teško vrijeme prouzrokovano krizom koja nam se događa, ali vjerujem da će konstruktivne rasprave na skupštinama iznjedriti dobre projekte i da ćemo razumski i odgovorno ići prema projektima koji će biti na zadovoljstvo svih sugrađana. Vjerujem da ćemo u ove četiri godine razviti županiju da bude samodostatna i u sektorima u kojima nećemo samo ovisiti o turizmu – istaknula je predsjednica Orlić.

Za prvog potpredsjednika jednoglasno je izabran HDZ-ov Nikša Sentić i umjesto prvotnog prijedloga oporbe za MOST-ova Pera Jerkovića, za drugu potpredsjednicu, također jednoglasno, SDP-ova Fani Favro Bukvić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist