DuList IN

Petar Grašo uvest će Dubrovčane i goste u novu godinu!

Petar Grašo uvest će Dubrovčane i goste u novu godinu!

Nakon dvije pandemijske godine, deveti Dubrovački zimski festival vraća se u punom sjaju s bogatim glazbenim, zabavnim, gastronomskim i dječjim sadržajima te puno iznenađenja.

Vrhunac festivala bit će spektakularni doček Nove godine na najljepšoj svjetskoj otvorenoj pozornici, uz Antu Gela i njegov bend, te jednu od najvećih glazbenih zvijezda hrvatske estrade Petra Graša, koji će Dubrovčane i njihove goste uz veličanstveni vatromet uvesti u novu godinu.

Otvaranje ovogodišnjeg DZF-a uz paljenje svijeća obilježit će koncert iznimno popularne grupe Dalmatino 26. studenog, a tijekom prosinca na Stradunu slijede koncerti zvijezda hrvatske estrade Doris Dragović, Urban & 4, Nena Belana – Rock galama, Opće opasnosti, Željka Bebeka i Massima, dok će 1. siječnja koncert održati Tomislav Bralić i klapa Intrade. Bogata gastronomska ponuda na kućicama na više gradskih lokacija nezaobilazan je dio zimskog festivalskog đira, kao i tradicionalni Dani bakalara u dubrovačkim restoranima.

Petar Grašo uvest će Dubrovčane i goste u novu godinu!

Advent na Vojnoviću koji organizira Studentski centar Dubrovnik bit će obogaćen nastupima Bosutskih bećara, Matije Cveka, Giuliana i drugih, a na plaži u Uvali Lapad realizirat će se posebno osmišljen program Sunset adventska kadenca. Omiljeni dječji programi – Stanica sjeverni pol u Lazaretima, Šarena zima u Uvali s vlakićem i klizalištem te programi u najvećem gradskom naselju Mokošica čine okosnicu programa za najmlađe kojima je namijenjen i niz programa dubrovačkih kulturnih ustanova.

Prigodne izložbe, božićni koncerti, među kojima se posebno ističe Dubrovački božićni koncert 23. prosinca i Novogodišnji koncert na Stradunu 1. siječnja, kazališne predstave za sve generacije, Torta Party i ostali programi začinit će adventske dane i iščekivanje Božića i Nove godine.

Uz blagdanske dekoracije koje ističu bezvremensku ljepotu grada, oslanjajući se na bogatu tradiciju i brojne raznovrsne programe organizatori vjeruju kako će ovogodišnji program DZF biti privlačan i inozemnim i domaćim posjetiteljima kao i stanovnicima Dubrovnika.

Više informacija o svim događanjima i cjeloviti program bit će objavljeni na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika prije početka festivala.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist