DuList IN

‘MASAKR DUBROVAČKOM PILOM’ Jelica Boto nije osvojila imunitet!

'MASAKR DUBROVAČKOM PILOM' Jelica Boto nije osvojila imunitet!

Dubrovačka profesorica klavira Jelica Boto nije osvojila imunitet u MasterChefu. Naime, bila je među sedam najboljih kandidata koji su trebali impresionirati žiri u testu kreativnosti, no samo je jedna dobila imunitet. Bila je to Lucija Kerečin, a u nizu zadataka snalazili su se još Lora Cepetić, Nikola Kotur, Ivana Ivić, Leo Jurešić i Luko Piasevoli.

Prvi test koji su morali proći bio je test osjetila. Pred njima se nalazilo 30 začina te su ih u ograničenom vremenu morali pogoditi što više. Za svaki pogođeni začin dobili su bod. Najmanje je u ovom zadatku bodova imala Ivana koja je odmah potom poslana da nastavak natjecanja prati na galeriji s ostalim kandidatima koji nisu sudjelovali u borbi za imunitet: ”Inače sa začinima nisam na ti. U kuhinji ne koristim puno začina’, kazala je Ivana, prenose na Dnevnik.hr.

‘Taktika mi je bila ne zadržavati se na nečemu čega se ne mogu sjetiti, jer se mora paziti na vrijeme’ rekao je Luka koji je pogodio 9 od 30 začina. A samo neki od začina koji su se našli pred njima bili su: piment, estragon, kim, korijander, kopar, tušt, anis, celer, đumbir, mažuran…

Rekorderka u pogađanju bila je Lora koja je osvojila čak 19 bodova. ‘Zanimljivo je da nitko od vas nije pogodio mažuran i čubar’, rekao je Stjepan.

Sljedeći zadatak bio je testiranje vještina. Chefovi su natjecateljima pokazali nekoliko kulinarskih tehnika koje treba znati u kuhinji. Stjepan im je za početak pokazao konkase rajčicu, odnosno meso rajčice narezano na male kockice. Damir im je pokazao jednu od tehnika izrade bouquet garnija, odnosno kako se slaže svežnjić začinskog bilja od poriluka, lovorovog lista, peršina i timijana. Također, pokazao im je i klasiku francuske kuhinje – lađice od krumpira. Melkior je pokazao tranžiranje pileta.

Jelica je priznala da nikada nije rasijecala pile, a to se kasnije i vidjelo. ‘Za sve postoji prvi put’, kaže ona. Nakon tranžiranja Jelica je svoj uradak komentirala: ‘Masakr dubrovačkom pilom. Ludo i nezaboravno.’ Uspjelo joj je riješiti samo rajčicu i krumpir, pa ju je žiri poslao na galeriju nakon toga zadatka, u kojem su morali poriluk i mrkvu nasjeći na zadanim tehnikama te tranžirati pile. Žiri je procjenjivao preciznost i količinu narezanog unutar 15 minuta.

‘Bojim se da neću proći dalje, da ću morati na galeriju’, rekla je Lucija u jednom trenutku jer joj je stres test bio težak. ‘Ljut sam na sebe i svoju koncentraciju danas. Loš mi je dan’, kazao je Leo nakon što je žiri vidio njegovo povrće koje je prema svojoj procjeni narezao na ‘katastrofalan način’. Osim Jelice, žiri je na galeriju poslao i Lea. Najbolje je ovaj zadatak odradio Luka. ‘Neka sam i ja to doživio da sam najbolji’, komentirao je Luka.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist