Zanimljivosti

PALJE ILI PAVLJE BRDO? Ni Konavljani se ne mogu dogovoriti oko imena ovog mjesta

Jedno konavosko mjesto proteklog je petka navečer pobudilo osobito zanimanje. Naime, prateći Konoviziju, moglo se vidjeti kako je na njoj nastupila i predstavnica Pavljeg Brda. Međutim, ako ste i vi među onima koji su uvjereni da se ovo mjesto ipak zove Palje Brdo, niste jedini, a niste ni pogriješili. Upravo je Konovizija ponovno potaknula raspravu o imenu ovog mjesta, a dilemu smo odlučili razriješiti s organizatorom i voditeljem Konovizije Tonijem Čeovićem koji nam je pojasnio kako se ime mjesta mijenjalo kroz povijest.

-Naziv se mijenjao iz Palje Brdo u Pavlje Brdo. Čak i na Općini Konavle piše Palje, ali je trenutno pravilno Pavlje Brdo. Iako, u Konavlima svi govore Palje bez ‘v’, dapače, čak i Paje po konavoski. Mi smo se na Konoviziji držali Pavlje Brdo jer sam pronašao da se taj naziv koristio kao službeni kad se osnivala Općina Konavle. Možemo reći da je to službeni naziv kojeg se u Konavlima nitko ne drži – istaknuo je Čeović.

A, i na internetskoj stranici Konovizije istaknuto je kako se ‘ni sami Konavljani ne mogu dogovoriti je li Pavlje Brdo ili Palje Brdo’ te da je mjesto tijekom godina gubilo ‘v’ u imenu te ga nakon toga ponovno vraćalo.

Foto: Screenshot/Konovizija

Pročitajte još

Održana radionica 3D crtanja za mlade frizerke i kozmetičarke

Dulist.hr

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Stipe Nosić o grobovima u sakristiji

Dulist

Na današnji dan prije 150 godina popisan Ugovor o osnivanju Domorodnog muzeja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija