Zanimljivosti

RON BROWN MEMORIJAL Radio klub Libertas ostvario preko 2.500 veza s radioamaterima diljem svijeta

Ron Brown memorijal, kojeg je prije osam godina pokrenuo Radio klub Libertas, ove je godine zbog velikog interesa radioamatera diljem svijeta trajao kroz cijeli travanj. Riječ je o memorijalu koji se svake godine održava 3. travnja, na dan kada se prije 25 godina nedaleko od aerodroma u Čilipima srušio američki vojni zrakoplov u kojem je poginulo 35 osoba, među kojima je bio i tadašnji ministar trgovine SAD-a Ron Brown. Oznaka prvog memorijala je bila 9A17, a ovogodišnja oznaka memorijala je bila 9A25. Radioamateri Radio kluba Libertas su u sklopu memorijala ostvarili preko 2.500 veza s radioamaterima na cijelom svijetu, od toga preko 10 posto veza je bilo s radioamaterima u Americi. Zadnjih dana su radili po preko 150 veza dnevno. Najaktivniji na memorijalu je bio neumorni predsjednik Radio Kluba Libertas Josip Karačić.

Prostorije Radio kluba Libertas su smještene u Mravinjcu, gdje imaju odličnu suradnju s lokalnim DVD-om i ljudima iz sela koji podržavaju njihov rad. Radio klub Libertas je dugogodišnja članica Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika. Radioamaterska oznaka Radio kluba Libertas je 9A4J. Kroz projekt STEM promocija Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika izradit će se kartice koje će se poslati svim radioamaterima s kojima su se uspostavile veze, što je osim promocije tehničke kulture odlična i promocija za turizam Grada Dubrovnika, ali i Hrvatske.

Pročitajte još

U Gruž uplovila ‘Nebula’ u vlasništvu suosnivača WhatsAppa

Dulist

FOTOGRAFIJA TJEDNA Zaljubljene sjene

Zvonimir Pandža

UOČI SVEČANOG OTVARANJA Pelješki most dobio i svoju pjesmu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija