Zanimljivosti

RON BROWN MEMORIJAL Radio klub Libertas ostvario preko 2.500 veza s radioamaterima diljem svijeta

Ron Brown memorijal, kojeg je prije osam godina pokrenuo Radio klub Libertas, ove je godine zbog velikog interesa radioamatera diljem svijeta trajao kroz cijeli travanj. Riječ je o memorijalu koji se svake godine održava 3. travnja, na dan kada se prije 25 godina nedaleko od aerodroma u Čilipima srušio američki vojni zrakoplov u kojem je poginulo 35 osoba, među kojima je bio i tadašnji ministar trgovine SAD-a Ron Brown. Oznaka prvog memorijala je bila 9A17, a ovogodišnja oznaka memorijala je bila 9A25. Radioamateri Radio kluba Libertas su u sklopu memorijala ostvarili preko 2.500 veza s radioamaterima na cijelom svijetu, od toga preko 10 posto veza je bilo s radioamaterima u Americi. Zadnjih dana su radili po preko 150 veza dnevno. Najaktivniji na memorijalu je bio neumorni predsjednik Radio Kluba Libertas Josip Karačić.

Prostorije Radio kluba Libertas su smještene u Mravinjcu, gdje imaju odličnu suradnju s lokalnim DVD-om i ljudima iz sela koji podržavaju njihov rad. Radio klub Libertas je dugogodišnja članica Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika. Radioamaterska oznaka Radio kluba Libertas je 9A4J. Kroz projekt STEM promocija Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika izradit će se kartice koje će se poslati svim radioamaterima s kojima su se uspostavile veze, što je osim promocije tehničke kulture odlična i promocija za turizam Grada Dubrovnika, ali i Hrvatske.

Pročitajte još

Novi ciklus radionica uz 75 godina tehničke kulture u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Profesorica Katija Matušić Došen učenike o povijesti Rima uči kroz antičke ričete

Maria Prkut

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu okupila više od 30 malih polaznika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija