DuList IN

‘OSMIJEH ZA OSMIJEH’ Za malenu Lucu prikupljeno 11 tisuća eura!

'OSMIJEH ZA OSMIJEH' Za malenu Lucu prikupljeno 11 tisuća eura!

U sklopu humanitarne akcije ‘Osmijeh za Osmijeh’, održane proteklog vikenda, za malenu Luciju Tevšić skupljeno je 11.054  eura kroz Božićni kutak i bogat popratni program u One suite hotelu, a uplate još pristižu!

Treću godinu zaredom održala se ova posebna humanitarna inicijativa koja donosi radost i podršku onima kojima je najpotrebnije, posebice u predblagdanskom ozračju. Grupa prijatelja i suradnika u industriji vjenčanja i društvenih događanja odlučila se ponovno posvetiti svojem znanju i sposobnostima u humanitarne svrhe te je osmislila bogat popratni program u prosincu u One suite hotelu.

Ove godine, prihod od akcije išao je za jednu posebnu djevojčicu s najvećim osmijehom… Luciju Tevšić, koja boluje od Rett sindroma, iznimno rijetke i teške bolesti koja pogađa djevojčice.

U Hrvatskoj je samo dvadesetak oboljelih, od kojih je Lucija jedina u Dubrovniku i najmlađa u cijeloj državi s ovako teškim oblikom ove bolesti. Simptomi Rettovog sindroma izuzetno su teški, od niza neuroloških i fizičkih poteškoća. Tijekom akcije, skupljalo se za, među ostalim, nekoliko Luciji nužnih stvari: korzet koji joj pomaže ojačati trup (a za sada nije pokriven od strane HZZO-a) te terapije DMI metodom i TheraSuit, koje se u Hrvatskoj provode samo na dvije lokacije privatno. Lucija treba prolaziti kroz ovakve terapije četiri puta godišnje, a jedan ciklus košta 1.000,00 €. Veseli znati kako je ovogodišnja akcija makar dijelom pomogla ovoj djevojčici prekrasnog osmijeha.

Podsjetimo, akcija ‘Osmijeh za Osmijeh’ krenula je 8. prosinca, i trajala je sve do nedjelje, 10. prosinca. U predivnom župskom hotelu One Suite, dugogodišnjem suradniku u ovom humanitarnom projektu, uživali smo ne samo u blagdanskom fotografiranju u Božićnom kutku, već i u bogatom popratnom sadržaju – nastupima glazbenika Pera Škobelja, Marka Kutlića i pratećeg banda, stand up showu Semira Gicića, dječjoj lutkarskoj predstavi ‘Djevojčica crvene kapice na putu do bakice’ koju je izvelo kulturno društvo Aster, a u popratnom programu nakon večernjih nastupa sjajno su nas zabavljali DJ Audiometric Lane, DJ Petra i Zac the Sax, sve za osmijeh jedne predivne djevojčice.

Pročitajte još

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist

Pripremila Jannette Razum – čokoladni lava kolačići

Dulist