Koronavirus u Hrvatskoj

Od početka epidemije u Hrvatskoj samo su četiri potpuno zdrave osobe umrle od korone

Od početka epidemije u Hrvatskoj samo su četiri potpuno zdrave osobe umrle od korone

Od prvog zabilježenog slučaja u Hrvatskoj do 29. listopada 2020. zabilježeno je ukupno 511 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci koje je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) dostavio RTL-u na upit. Promatrajući po dobnim skupinama, 438, odnosno 85,7 posto smrtnih slučajeva zabilježeni su u dobi većoj od 65 godina.

U dobnim skupinama od 0 do 19 godina zabilježen je samo jedan smrtni slučaj. Kada je u pitanju dob oboljelih, promatrajući prosjek dobi među smrtnim slučajevima po mjesecima u nastavku prvog vala epidemije u Hrvatskoj ne bilježi se značajnija promjena te ona u listopadu iznosi 77 godina, rujnu 76,1 godinu, kolovozu 76 godina, srpnju 78,1 godinu te lipnju 76,5 godina.

Od 1. lipnja do 29. listopada preminulo je ukupno 408 osoba, od čega 169 osoba stavljenih na respirator što znači da je 41,4 posto preminulih zahtjevalo mehaničku potporu ventilacije.

U istom razdoblju preminule su samo četiri osobe kojima prema evidencijama nisu navedeni nikakvi komorbiditeti što iznosi oko jedan posto. Od zabilježenog dnevnog broja slučajeva na dan 29. listopada 2020. koji iznosi 2.776, za njih 684, odnosno 24,6 posto zabilježeno je da su imali aktivan status samoizolacije.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist