Koronavirus u Hrvatskoj

OBITELJSKA OKUPLJANJA Za organizatore kazna pet tisuća kuna

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite Damir Trut u Dnevniku HRT-a rekao je kako je pritisak na sustav golem glede propusnica i prvi dan je odbijeno 60 posto zahtjeva. Očekuje da bi za nekoliko dana pritisak na sustav mogao biti manji. Dodaje i da je dosad bilo 80.000 zahtjeva za propusnice. Na pitanje što će se dogoditi ako se netko ogluši na zabranu prelaska u drugu županiju bez propusnice, Trut je rekao kao će ih policija vratiti i zabraniti napuštanje županije. Što se tiče rezervacija aranžmana, važno je istaknuti da građani moraju kada zatraže propusnicu, moraju dokazati da su smještaj platili. Na pitanje kako će se kontrolirati obiteljska okupljanja, Trut je rekao kako će se i to kontrolirati te da je kazna 5 tisuća kuna za organizatore.

– To će kontrolirati sugrađani, susjedi, policija, ali kontrolirat ćemo i sami sebe da tako nešto ne radimo – naglasio je.

Pročitajte još

Hrvatska broji 1741 novooboljelih, preminula 21 osoba

Dulist

U županiji 85 novih slučajeva, preminula 91-godišnja Dubrovkinja

Dulist

Stožer poziva na cijepljenje u četvrtak i petak, moguće i primanje treće doze

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija