Koronavirus u Hrvatskoj

Županijski stožer u dva dana zaprimio gotovo 800 zahtjeva za propusnice

Stožer CZ Dubrovačko-neretvanske županije zaprimio je tijekom ponedjeljka i utorka ujutro gotovo 800 zahtjeva za propusnice za kretanje između županija. Do sada je riješeno više od 300 zahtjeva, a prioritet izdavanja propusnica imaju osobe koje trebaju putovati iz opravdanih medicinskih razloga.

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije ističe kako se sukladno internom naputku većina zahtjeva riješava pri Ravnateljstvu civilne zaštite RH, dok županijski Stožer riješava zahtjeve koji su navedni pod točkama ‘d’ i ‘e’ Odluke o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj, odnosno za ‘pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb’, te ‘putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće’.

-Stožer CZ DNŽ moli građane za strpljenje, a svi zahtjevi biti će riješeni u najkraćem mogućem roku.
Napominjemo kako za maloljetnike u pratnji odrasle osobe koja ima valjanu propusnicu ne treba propusnica, kao ni za osobe koje se vraćaju u mjesto svog prebivališta/boravišta – naglasili su iz stožera.

Detalje o načinu izdavanja propusnica možete pogledati OVDJE.

Pročitajte još

Objavljena nova koronakarta, naša obala i dalje je u ‘crvenom’

Dulist

U Hrvatskoj više od tri tisuće novozaraženih, preminulo je 17 osoba

Dulist

U županiji 88 osoba pozitivno na COVID-19, najviše iz Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija