Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji imamo 50 novozaraženih, zabilježeno sedam kršenja samoizolacije

U županiji imamo 50 novozaraženih, zabilježeno sedam kršenja samoizolacije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 25 je utvrđeno brzim antigenskim testom. Radi se o 14 osoba iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, po osam iz Konavala i Ploča, tri iz Opuzena, dvije iz Stona, po jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno su zaražene 23 osobe muškog spola i 27 osoba ženskog spola, a za njih 27 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječene su 84 osobe: 33 iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, deset iz Župe dubrovačke, sedam iz Ploča, četiri iz Kule Norinske, po tri iz Konavala i Slivnog, po dvije iz Opuzena i Stona, po jedna iz Dubrovačkog primorja, s Mljeta i s Lastova te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 49 osoba pozitivnih na koronavirus. Devet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, osam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U posljednja 24 sata obrađena su 334 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 31 786 uzoraka.

U samoizolaciji je 861 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam kršenja mjere samoizolacije. Pet kršenja utvrđeno je na granici, radi se o osobama koje su prijavile tranzit kroz RH sukladno Odluci o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza, ali isto nisu napravile u roku od 12 sati. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 122 slučajeva kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist