Koronavirus u Hrvatskoj

Novih 17 slučajeva zaraze u županiji, zabilježena tri kršenja samoizolacije

Novih 17 slučajeva zaraze u županiji, zabilježena tri kršenja samoizolacije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom (devet je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o osam osoba iz Dubrovnika, četiri iz Korčule, tri iz Metkovića te po jednoj iz Konavala i Ploča. Od spomenutih slučajeva jedan je korisnik Doma za starije Dubrovnik – Thermotherapia. Ukupno su zaražene 4 osobe muškog spola i 13 osoba ženskog spola, a za njih devet je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 26 osoba: po šest iz Dubrovnika i Župe dubrovačke, po tri iz Korčule i Lumbarde, dvije iz Metkovića, po jedna s Mljeta, iz Ploča, Pojezerja, Trpnja i Vele Luke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. U posljednja 24 sata obrađeno je 209 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 36 528 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.
U samoizolaciji je 615 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (dva na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 217 slučajeva kršenja samoizolacije (91 na graničnim prijelazima).

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist