Koronavirus u Hrvatskoj

ALEMKA MARKOTIĆ Mutirani virus je u Mađarskoj. Mjerama moramo suzbiti treći val koji može biti puno gori

Mutirani virus je već u Mađarskoj, vjerojatno ga ima I u drugi zemljama u okruženju – rekla je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Poručila je kako treći val može biti puno gori od prošlih.
-Bolnički sustav je pod manjem opterećenjem. Moramo i dalje biti oprezni, imamo dobar, izvrstan rezultat, ali to ne znači da smijemo ignorirati situaciju koja je u Europu, a to je da jedan dio zemalja ima jedan vrlo visoki porast koji se dogodio u kratko vrijeme. Mutirani virus je već u Mađarskoj, vjerojatno ga ima i u drugim zemljama u okruženju. Ako ovaj virus inficira 100 ljudi, mutirani će 170. Ponavlja se ovaj dio od početka pandemije kad se mislilo da možda virus neće ni doći, pa ako i dođe da ćemo ga brzo zaustaviti. Moramo paziti i mjerama suzbiti brzo širenje i treći val koji može biti puno gori od prošlih – prenosi izjavu Markotić Index.
Istaknula je kako je važno da se pazimo, da pratimo situaciju I da na vrijeme identificiramo virus- -Bolesni neka se jave liječniku, neka posebno paze ako su bili u Velikoj Britaniji ili Irskoj – poručila je.

Pročitajte još

Epidemiologinja HZJZ-a: U Hrvatskoj se 95 ljudi zarazilo nakon dvije doze

Dulist

U Hrvatskoj 826 novih slučajeva zaraze COVID-19, preminule 23 osobe

Dulist

Županija ima novih 14 slučajeva zaraze koronavirusom, preminula ženska osoba iz Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija