Koronavirus u Hrvatskoj

ALEMKA MARKOTIĆ Mutirani virus je u Mađarskoj. Mjerama moramo suzbiti treći val koji može biti puno gori

Mutirani virus je već u Mađarskoj, vjerojatno ga ima I u drugi zemljama u okruženju – rekla je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Poručila je kako treći val može biti puno gori od prošlih.
-Bolnički sustav je pod manjem opterećenjem. Moramo i dalje biti oprezni, imamo dobar, izvrstan rezultat, ali to ne znači da smijemo ignorirati situaciju koja je u Europu, a to je da jedan dio zemalja ima jedan vrlo visoki porast koji se dogodio u kratko vrijeme. Mutirani virus je već u Mađarskoj, vjerojatno ga ima i u drugim zemljama u okruženju. Ako ovaj virus inficira 100 ljudi, mutirani će 170. Ponavlja se ovaj dio od početka pandemije kad se mislilo da možda virus neće ni doći, pa ako i dođe da ćemo ga brzo zaustaviti. Moramo paziti i mjerama suzbiti brzo širenje i treći val koji može biti puno gori od prošlih – prenosi izjavu Markotić Index.
Istaknula je kako je važno da se pazimo, da pratimo situaciju I da na vrijeme identificiramo virus- -Bolesni neka se jave liječniku, neka posebno paze ako su bili u Velikoj Britaniji ili Irskoj – poručila je.

Pročitajte još

Hrvatska broji 1741 novooboljelih, preminula 21 osoba

Dulist

U županiji 85 novih slučajeva, preminula 91-godišnja Dubrovkinja

Dulist

Stožer poziva na cijepljenje u četvrtak i petak, moguće i primanje treće doze

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija