Koronavirus u Hrvatskoj

NOVA ŠKOLSKA GODINA Ministar obrazovanja Fuchs pojasnio tko sve mora nositi maske

Maske ostaju za više razrede, dakle 5., 6., 7., 8. razred i 1., 2., 3., 4. razred gimnazije – poručio je ministar obrazovanja Radovan Fuchs u nedjelju prilikom gostovanja u RTL-u Danas gdje je govorio o početku nove školske godine.

– Ako u razredu nije osiguran razmak od metar i pol do dva metra između učenika. U situacijama gdje je taj razmak manji, a ako je epidemiološka situacija u tom području povoljna, ravnatelj može u suradnji s lokalnim stožerom donijeti odluku da se maske ne moraju koristiti. Maske su obavezne za korištenje u zajedničkim prostorima, hodnicima, izvan učionica, i u javnom prijevozu i školskom prijevozu – rekao je.

Nastavnici koji su cijepljeni mogu predavati ispred razreda bez maske, a oni koji nisu, ti bi trebali nositi masku, iznio je.

– Razrednik radi u školi i ako nije cijepljen nosit će masku i imati je tijekom roditeljskog sastanka. Covid potvrde će ravnatelj zatražiti, odnosno donijeti takvu odluku ako bi u tom mjestu odakle gravitiraju učenici bila loša epidemiološka situacija – komentirao je.

Pročitajte još

Koliko je osoba u županiji jučer bilo pozitivno na brzom antigenskom testu? Zavod procjenjuje – pedesetak

Dulist

Plenković o Covid potvrdama: ‘Zasad nema nikakvih promjena’

Dulist

Više od 11 tisuća zaraženih u Hrvatskoj, preminule 43 osobe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija