Koronavirus u Hrvatskoj

NOVA ŠKOLSKA GODINA Ministar obrazovanja Fuchs pojasnio tko sve mora nositi maske

NOVA ŠKOLSKA GODINA Ministar obrazovanja Fuchs pojasnio tko sve mora nositi maske

Maske ostaju za više razrede, dakle 5., 6., 7., 8. razred i 1., 2., 3., 4. razred gimnazije – poručio je ministar obrazovanja Radovan Fuchs u nedjelju prilikom gostovanja u RTL-u Danas gdje je govorio o početku nove školske godine.

– Ako u razredu nije osiguran razmak od metar i pol do dva metra između učenika. U situacijama gdje je taj razmak manji, a ako je epidemiološka situacija u tom području povoljna, ravnatelj može u suradnji s lokalnim stožerom donijeti odluku da se maske ne moraju koristiti. Maske su obavezne za korištenje u zajedničkim prostorima, hodnicima, izvan učionica, i u javnom prijevozu i školskom prijevozu – rekao je.

Nastavnici koji su cijepljeni mogu predavati ispred razreda bez maske, a oni koji nisu, ti bi trebali nositi masku, iznio je.

– Razrednik radi u školi i ako nije cijepljen nosit će masku i imati je tijekom roditeljskog sastanka. Covid potvrde će ravnatelj zatražiti, odnosno donijeti takvu odluku ako bi u tom mjestu odakle gravitiraju učenici bila loša epidemiološka situacija – komentirao je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist