Aktualno

NAKNADNA PAMET Oglas

NAKNADNA PAMET Oglas

Zamislite da na temelju članka 29. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08 i 61/11; u daljnjem: Zakon) povjerenik Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Dubrovnika

objavi ovakav

O G L A S
za prijam na rad na određeno vrijeme i raspored na radno mjesto:
ČISTAČ/ICA – 1 izvršitelj/ica

Uvjeti:
Pored dolje navedenih uvjeta za prijam u službu, kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete: punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova. Osoba se prima na određeno vrijeme zbog bolovanja djelatnice. U postupku mogu sudjelovati osobe oba spola.

Na rad ne može biti primljena osoba kod koje postoje zapreke prijama opisane člancima 15. i 16. Zakona. Napomena: Kandidati koji zbog pravomoćne presude ne mogu aplicirati na ovaj oglas mogu sudjelovati u izboru za Gradonačelnika ako u propisanom roku prikupe podršku 900 birača i prijave se izbornom povjerenstvu. Ti kandidati imaju pravo na naknadu dijela troškova postupka prijave za Gradonačelnika.

Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava oglasom, način provedbe provjere znanja i sposobnosti kandidata navedeni su na Internetskoj stranici Grada Dubrovnika. Provjeri znanja i sposobnosti kandidata mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa u vrijeme o kojem će biti obavješteni naknadno. Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra se da je povukao prijavu na oglas.

Uz pisanu prijavu na oglas, treba obvezno priložiti:
– životopis s fotografijom
– dokaz o državljanstvu
– dokaz o stečenoj spremi, u originalu ili ovjerenoj preslici
– uvjerenje da se ne vodi kazneni i istražni postupak, ne starije od 6 mjeseci od dana objave oglasa. Kandidati koji zbog istražnog postupka koji je u tijeku ne mogu aplicirati za poslove čistačice mogu sudjelovanje u izboru za Gradonačelnika ako u propisanom roku prikupe podršku 900 birača i prijave se izbornom povjerenstvu. Ti kandidati mogu ostvariti naknadu dijela troškova postupka prijave za Gradonačelnika.
– vlastoručno potpisanu izjavu da za prijam ne postoje zapreke iz članaka 15. i 16. Zakona (vidi napomenu gore).

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju dužan je u prijavi pozvati se na to pravo i ima prednost pod jednakim uvjetima. Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja izabrani kandidat, a prije donošenja rješenja o prijemu na rad.

Nepravodobne i neuredne prijave neće se razmatrati niti će podnositelji neurednih prijava biti pozivani na dopunu prijave. Ovjeru dokumenata za potrebe oglasa, kandidati mogu obaviti bez naknade, u pisarnici Grada Dubrovnika.
Pisane prijave podnose se putem pisarnice Grada ili poštom na adresu Grad Dubrovnik, Pred Dvorom 1, Dubrovnik, s naznakom „oglas za čistačicu“ u roku od 8 (osam) dana od dana objave oglasa kod nadležne službe za zapošljavanje. Obavijest o ishodu bit će dostavljena sudionicima u zakonskom roku.

Kandidati koji ne ispunjaju uvjete u smislu zapreke iz članka 15. i 16. Zakona, odnosno zbog kaznenog ili istražnog postupka u tijeku, svoje kandidature za Gradonačelnika, s propisanim brojem potpisa potpore birača, podnose Gradskom izbornom povjerenstvu Dubrovnika, Dr. Ante Starčevića 23, također u roku od 8 (osam) dana od objave ovog oglasa, najkasnije 19. veljače do 24:00 sata.

Uvjeti u ovom izmišljenom oglasu koji se odnose na radno mjesto čistač/ica su stvarni i traže se od kandidata pri zapošljavanju. Jako me zabrinjava da ih neki kandidati za gradonačelnika ne mogu ispuniti…

Zoran Pucarić, PR stručnjak

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović