Zanimljivosti

Mimohod i prisjećanje

blank

Dvodnevni program povodom 20. obljetnice napada na Grad započeo je jutros polaganjem vijenaca na Boninovu, nakon čega je uslijedio mimohod iznenađenja Stradunom.

Dostojanstveno su gradom u koloni prošetali naši najmlađi sugrađani, učenici koji su sudjelovali u prigodnom školskom programu priređenom uz obljetnicu u Kazalištu Marina Držića.
Dvodnevna događanja organizira Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko – neretvanske županije čime se prisjećamo 1. listopada 1991. godine i početka agresije na Grad od strane srbo-crnogorskih agresora. Program se nastavlja na Srđu svečanom Sv. misom koju će predvoditi biskup dubrovački mons. Mate Uzinić.

Subotnji program počinje u poslijepodnevnim satima spuštanjem vijenaca u more za poginule na moru sa broda Tirena iz luke Gruž u 17:30 sati, a nastavlja se u 19 sati Sv. Misom u Male braće za sve poginule u Domovinskom ratu i koncertom klapa ispred crkve Sv. Vlaha u 20 sati. Nastupaju Alegria, Cavtajke, Kaše, Skontradura, Ragusa, Amfora, Mareta, Atlant i Oštro pod motom „Hrvatska još ni propala dok mi pjevamo i Boga slavimo!“
 

http://youtu.be/O5WhXyBLefk

Pročitajte još

Otvorena izložba slika Ratka Rudića

Dulist

SAJAM POSLOVA U TURIZMU Idealna prilika za upoznavanje i predstavljanje poslodavaca

Dulist

SMARAGDNI ECO FILM FESTIVAL 16. izdanje otvara se na Korčuli!

Dulist