Zanimljivosti

Uljepšali svakodnevicu starijim osobama

Članovi ULIPUD – a večeras su u Domu za starije i nemoćne osobe „Dubrovnik“ organizirali svoju 134. izložbu radova. Ova se izložba tradicionalno organizira povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se u cijelom svijetu obilježava 1. listopada.

Tako su članovi ovog udruženja, koji ove godine obilježava i 40. obljetnicu djelovanja, svojim radovima uljepšali svakodnevnicu korisnicima Doma i time im čestitali njihov dan. Na izložbi je sudjelovalo 60 – ak članova ULIPUD-a, a izloženo je stotinjak likovnih i primijenjenih radova.
Inače, ULIPUD okuplja 400 – tinjak umjetnika, a ovom prigodom predsjednica Ana Bašić najavila je i otvaranje izložbe u Sponzi 6. Listopada, povodom 40. obljetnice postojanja.

Izložbu, koja se može pogledati do 31. listopada, uz predsjednicu ULIPUD-a Anu Bašić otvorila je i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe „Dubrovnik“ Marica Miletić. Tom prigodom Marica Miletić je istaknula kako je  potrebno osigurati dodatne prostore za osobe treće životne dobi s obzirom da su dubrovački domovi prekapacitirani, posebno za one starije osobe kojima je potrebna kontinuirana 24-satna skrb. Posebno je naglasila i važnost Službe za njegu i pomoć u kući koja inače djeluje u sklopu ovoga dubrovačkog doma.
 
 

Pročitajte još

ODLIČNO! Ministarstvo poljoprivrede zaštitilo korčulansku ‘Lumbliju’

Dulist

Dr. Niko Visković 19. lipnja ‘dočekuje’ crvotočinu na Gorici sv. Vlaha

Dulist

CIJELA ŠUMA OD NJIH BUČI Gusjenice ‘poharale’ stabla duba u Petrovom Selu i na Pobrežju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija