Zanimljivosti

Uljepšali svakodnevicu starijim osobama

Članovi ULIPUD – a večeras su u Domu za starije i nemoćne osobe „Dubrovnik“ organizirali svoju 134. izložbu radova. Ova se izložba tradicionalno organizira povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se u cijelom svijetu obilježava 1. listopada.

Tako su članovi ovog udruženja, koji ove godine obilježava i 40. obljetnicu djelovanja, svojim radovima uljepšali svakodnevnicu korisnicima Doma i time im čestitali njihov dan. Na izložbi je sudjelovalo 60 – ak članova ULIPUD-a, a izloženo je stotinjak likovnih i primijenjenih radova.
Inače, ULIPUD okuplja 400 – tinjak umjetnika, a ovom prigodom predsjednica Ana Bašić najavila je i otvaranje izložbe u Sponzi 6. Listopada, povodom 40. obljetnice postojanja.

Izložbu, koja se može pogledati do 31. listopada, uz predsjednicu ULIPUD-a Anu Bašić otvorila je i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe „Dubrovnik“ Marica Miletić. Tom prigodom Marica Miletić je istaknula kako je  potrebno osigurati dodatne prostore za osobe treće životne dobi s obzirom da su dubrovački domovi prekapacitirani, posebno za one starije osobe kojima je potrebna kontinuirana 24-satna skrb. Posebno je naglasila i važnost Službe za njegu i pomoć u kući koja inače djeluje u sklopu ovoga dubrovačkog doma.
 
 

Pročitajte još

Pogledajte izložbu podvodnih fotografija u Sponzi

Dulist

Više od 220 tisuća ljudi gledalo je lani hrvatske filmove

Dulist

SJEĆATE LI SE? Na današnji dan 2012. Dubrovnik i okolicu zahvatila ciklona ‘Gabor’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija